Top 7 beste GPS tracker hond
Beste hondenproducten
Lisa
Beste hondenproducten
04/22/2024
14 min
0

De top 7 beste GPS tracker hond

04/22/2024
14 min
0

Is je hond geneigd om soms weg te lopen van huis? Of rent hij gewoon heel enthousiast als je hem los laat? Dan is een GPS tracker voor honden iets voor jou! In deze blog bespreken we de top 7 beste GPS tracker hond. We nemen je mee langs hun kenmerken, voordelen en nadelen. Ook gaan we dieper in op de vragen 'waarom heb je een GPS tracker nodig?' en 'hoe werkt een GPS tracker precies'. Ook vertellen we je ook hun belangrijkste eigenschappen. Als laatste geven we je wat tips voor het kopen van een goede GPS tracker. Laten we er snel induiken!

De beste GPS trackers op een rijtje

Hieronder hebben we de 7 beste GPS trackers voor honden uitgelicht. We nemen je mee langs hun kenmerken, voordelen en eventuele nadelen. Ook hebben we een aantal klantreviews meegenomen. Zo krijg je een duidelijk inzicht in de tracker en kan je bepalen of het specifieke model iets voor jou is. Heb je geen tijd om deze hele blog door te lezen? Geen zorgen! Hieronder hebben we de top 7 alvast voor je opgesomd.

 1. Luxmovo GPS Tracker met App
 2. Invoxia GPS Tracker
 3. Winnes 4G GPS Tracker voor honden
 4. Spotter Huisdier GPS Tracker Hond
 5. TKMARS Huisdier GPS tracker
 6. Weenect DOGS² GPS Tracker
 7. SAMA Direct™ Huisdier GPS Tracker

Top 7 beste GPS tracker hond

1. Luxmovo GPS Tracker met App

De Luxmovo GPS Tracker met App is een geavanceerde oplossing om de locatie van je huisdieren altijd bij de hand te hebben. Deze tracker is beschikbaar in een grote maat met een stijlvolle bruine kleur. Je kan het gebruiken voor zowel honden als katten. Het product wordt geleverd inclusief een luxe leren halsband. Hierdoor is hij niet alleen functioneel, maar heeft het ook een aantrekkelijk uiterlijk.

Deze GPS tracker is klein en licht. Hierdoor is hij comfortabel voor je huisdier om te dragen. Met behulp van geavanceerde satelliettechnologie kan de tracker in real-time elke 2 tot 3 seconden locatie-updates versturen door de LIVE modus te activeren. Dit betekent dat je je huisdier kan volgen zonder afstandslimieten. Dit zorgt voor een grote gemoedsrust.

Je hebt voor deze GPS tracker geen abonnement nodig. Dit maakt het een kosteneffectieve optie in vergelijking met sommige andere trackers op de markt. Deze tracker werkt met een gratis app die compatibel is met Apple apparaten. Hierdoor kan je de locatie makkelijk volgen en delen met anderen.

De bijgeleverde luxe leren halsband is gemaakt van echt leer en beschikbaar in 2 maten. Dit zorgt voor een goede pasvorm voor verschillende groottes van huisdieren. Het totale gewicht van de tracker is minder dan 8 gram. Dit zorgt voor een minimale belasting voor je huisdier.

De Luxmovo GPS tracker heeft een IP68-rating. Dit betekent dat hij volledig stof- en waterdicht is. Dit maakt hem een duurzame optie die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Voordelen

✔ Geen abonnement nodig
✔ Inclusief luxe leren halsband
✔ Real-time tracking
✔ Lichtgewicht en compact
✔ Hoge IP-rating voor waterdichtheid
✔ Inclusief luxe geschenkdoos

Nadelen

✖ Werkt alleen met Apple apparaten
✖ Beperkte halsbandmaten

Luxmovo GPS Tracker met App

2. Invoxia GPS Tracker

De Invoxia GPS Tracker is een luxe GPS- en activiteitentracker die ontworpen is om de locatie en gezondheid van je hond in de gaten te houden. Deze geavanceerde halsband gebruikt de nieuwste technologieën. Zo biedt hij een uitgebreid inzicht in de fysieke activiteit en het welzijn van je huisdier.

Deze slimme halsband biedt live tracking waardoor je de exacte locatie van je hond op elk moment kan volgen. Dit kan je doen via de gebruiksvriendelijke app. Het apparaat biedt niet alleen locatie-updates, maar monitort ook belangrijke gezondheidsindicatoren. Denk aan de hartslag en ademhalingsfrequentie met medische nauwkeurigheid. Dit is belangrijk voor vroege detectie van mogelijke gezondheidsproblemen.

Naast gezondheidsmonitoring, registreert de Invoxia Smart Dog Collar ook het activiteitsniveau en slaappatronen. Dit biedt waardevolle gegevens over hun algehele gezondheid en gedrag. Met instelbare 'Safe zones' (ofwel veilige zones) krijg je een notificatie als je huisdier een ingesteld gebied verlaat. Dit biedt extra veiligheid en gemoedsrust.

Deze halsband is IP67 waterdicht en ontworpen om te functioneren onder verschillende weersomstandigheden. Het werkt op het LTE-M 4G netwerk. Dit garandeert een een betrouwbare en continue service, zelfs in beweging. De tracker heeft een batterijduur van 2 tot 4 weken. Ook biedt hij verschillende abonnementsopties die zijn aangepast aan jouw behoeften.

De tracker wordt geleverd met een zwarte halsband. Deze is beschikbaar in de maten S, M, of L. Ook zit er een USB-C oplaadkabel en uitgebreide gebruiksaanwijzing bij. Deze halsband is geschikt voor alle hondenrassen en vereist iOS 16 of Android 10 of hoger voor volledige functionaliteit.

Voordelen

✔ Uitgebreide gezondheidsmonitoring
✔ Activiteiten- en slaaptracking
✔ Real-time GPS tracking
✔ Waterdichte tracker
✔ Lange batterijduur

Nadelen

✖ Abonnement vereist
✖ Beperkt tot nieuwere smartphones

Invoxia GPS Tracker

3. Winnes 4G GPS Tracker voor honden

De Winnes 4G GPS Tracker voor honden is een geavanceerd en veelzijdig apparaat. Het is speciaal ontworpen om de locatie van je huisdier in real-time te volgen. Met een IP65-rating is deze tracker volledig stofdicht en sproeidicht. Hierdoor kan je hem gebruiken tijdens verschillende omstandigheden.

Deze tracker biedt een batterijduur van 2 tot 3 dagen. Je moet er dus goed voor zorgen dat je de batterij regelmatig oplaadt. Je kan met de GPS tracker je honden makkelijk monitoren. De installatie van de tracker is makkelijk. Plaats een lokale 4G LTE-netwerk SIM-kaart in de tracker en schakel SMS-, bel- en internetdatarachten in. Na deze stappen is de tracker klaar voor gebruik. Je kan de locatie volgen via een gratis app, website of door simpelweg een SMS te sturen.

Wat deze GPS tracker onderscheidt zijn de extra functionaliteiten zoals geluid- en lichtwaarschuwingen. Deze helpen je huisdier snel te vinden als dat nodig is. Ook kan je geofencing instellen. Hierbij markeer je veilige zones en ontvang je een melding als je huisdier deze zones verlaat. Daarnaast biedt de tracker uitgebreide gegevensstatistieken. Deze geven inzicht in de activiteiten van je huisdier, zoals rennen of lopen. Ook kan je de geschiedenis van hun bewegingen tot 180 dagen terug bekijken.

In de verpakking zit, naast de tracker zelf, een magnetische oplaadkabel, rubberen clips voor bevestiging aan de halsband en een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Dit maakt het een complete set om je huisdier direct te tracken.

Voordelen

✔ Real-time online locatie tracking
✔ IP65-waterdicht
✔ Geluid- en lichtwaarschuwingen
✔ Gratis volgsysteem app
✔ Gegevensstatistieken voor inzicht in beweging

Nadelen

✖ Korte batterijduur
✖ Exclusief SIM-kaart

Winnes 4G GPS Tracker voor honden

4. Spotter Huisdier GPS Tracker Hond

De Spotter Huisdier GPS Tracker Hond is een geavanceerde tracker die speciaal is ontworpen voor kleine honden. Dit kleine, lichtgewicht apparaat is slechts 4 cm groot en 21 gram. Hierdoor is het geen last voor je kleine, trouwe viervoeter.

Deze tracker wordt geleverd met een prepaid SIM-kaart. Hierdoor zijn er geen maandelijkse abonnementskosten. Gebruikers kunnen kiezen uit prepaid tegoeden van 3, 6 of 12 maanden. Daarna kan je hem makkelijk vernieuwen of stoppen. Dit maakt het een flexibele en budgetvriendelijke optie voor hondeneigenaren.

De Spotter GPS tracker heeft functionaliteit zoals live tracking, locatiegeschiedenis, een belfunctie en een SOS-knop. Hierdoor kan je real-time updates ontvangen over de locatie van je huisdier. In geval van nood kan je zelfs ingrijpen. De tracker is ook uitgerust met een heatmap functie. Deze laat veel bezochte locaties zien. Ook met deze tracker kan je veilige zones instellen.

De IPX7-rating zorgt ervoor dat de tracker waterdicht is en bestand is tegen regen en onderdompeling in water. Dit is ideaal voor kleine honden die graag in verschillende weersomstandigheden spelen. De gebruiksvriendelijkheid wordt verder versterkt door de Spotter app. Deze is geschikt voor zowel iOS als Android gebruikers. Ook kan de app gebruiken via een webbrowser.

Voordelen

✔ Inclusief prepaid SIM-kaart
✔ Lichtgewicht en compact
✔ Waterdicht door IPX7-rating
✔ Veelzijdige trackingfuncties

Nadelen

✖ Beperkte batterijduur
✖ Begrensde functionaliteit zonder verlengen van prepaid tegoed

Spotter Huisdier GPS Tracker Hond

5. TKMARS Huisdier GPS tracker

De TKMARS Huisdier GPS tracker is een veelzijdig apparaat die de locatie van zowel honden als katten kan volgen. Dit apparaat is ideaal voor eigenaren die de wat extra gemoedsrust nodig hebben. Je kan de locatie van je huisdier namelijk makkelijk volgen.

Deze tracker is uitgerust met een reeks functies die het volgen en beheren van de locatie van je huisdier makkelijk maken. De real-time volgfunctie maakt gebruik van een combinatie van GPS, SMS en een webplatform. Hierdoor kan je als eigenaar de locatie van je huisdier op een kaart zien. Dit systeem biedt ook historische routetracking. Zo kan je de locaties van je huisdier terugkijken.

Ook deze tracker beschikt over een Geo-fence functionaliteit. Hiermee kan je veiligheidszones instellen. Het zijn een soort virtuele omheiningen dat een berichtje naar je stuurt als je huisdier deze zone verlaat. Dit is handig voor eigenaren die willen voorkomen dat hun dieren verloren gaan of terechtkomen in gevaarlijke gebieden.

De tracker is ontworpen met het oog op comfort. Hij is klein, licht (30 gram) en ideaal voor kleinere honden. Ondanks zijn compacte formaat, biedt de tracker een indrukwekkende batterijduur van 200 uur in stand-by tijd.

Voor de installatie van de TKMARS tracker is een 2G GSM SIM-kaart nodig. Deze is niet inbegrepen en moet je er zelf bij kopen. Het is een waterdichte tracker waardoor je hem kan gebruiken in alle weersomstandigheden. Als je deze tracker gebruikt, heb je geen abonnement nodig.

Voordelen

✔ Real-time volgen
✔ Geofencing
✔ Compact en lichtgewicht
✔ Lange stand-by tijd van 200 uur

Nadelen

✖ 2G kan in sommige gebieden niet meer werken
✖ Slechtere bouwkwaliteit dan de andere genoemde trackers

TKMARS Huisdier GPS tracker

6. Weenect DOGS² GPS Tracker

Met de Weenect DOGS² GPS Tracker kan je je hond in real-time volgen, waar ze ook gaan. dit apparaat maakt gebruik van zowel 4G- als 2G-netwerken. Deze garanderen een continu verbinding en nauwkeurige locatiebepaling.

De tracker wordt geleverd met een voorgeïnstalleerde SIM-kaart door Weenect. Hiermee blijf je verbonden met een mobiele app die gratis te downloaden is. Dit maakt het makkelijk om je hond te monitoren. Je kan de locatie van je hond makkelijk zien op je smartphone. Ook krijg je meldingen wanneer je hond een vooraf ingestelde veilige zone betreedt of verlaat, zoals je huis of de tuin.

Ongeacht de afstand, kan deze GPS tracker de locatie van je hond in real-time bekijken. Dit is handig voor hondeneigenaren die hun honden vrij laten rondlopen. Of juist wanneer je op reis gaat en je je hond mee wilt nemen.

De tracker is ontworpen met het comfort van je hond in gedachten. Het apparaat is slechts 2,3 cm breed en weegt 30 gram. Hierdoor kan je hem makkelijk aan een halsband bevestigen zonder je hond te belasten. Ook is hij waterdicht waardoor je hem kan gebruiken in alle weersomstandigheden.

Weenect biedt 3 abonnementsmodellen om aan verschillende behoeften te voldoen. Ze bieden een maandelijks opzegbare, éénjarige en tweejarige abonnementen aan. Deze variëren in prijs om flexibiliteit te bieden. Elk abonnement geeft onbeperkte toegang tot alle functies van de tracker. Denk aan live-tracking en geofencing.

Voordelen

✔ Real-time tracking
✔ Geen afstandsbeperking
✔ Veiligheidszones
✔ Volledig uitgerust met USB-kabel, laadstation en opberghoes

Nadeel

✖ Abonnement vereist

Weenect DOGS² GPS Tracker

7. SAMA Direct Huisdier GPS Tracker

De SAMA Direct™ Huisdier GPS Tracker biedt een geavanceerde en budgetvriendelijke oplossing voor het volgen van je huisdier zonder abonnementskosten te maken. Dit apparaat is speciaal ontworpen om de locatie van je huisdier in real-time te monitoren met een gebruiksvriendelijke app. Deze geeft inzicht in de locatiegegevens.

Een van de meest opvallende kenmerken van de SAMA Direct GPS tracker is de lange batterijduur. Deze gaat tot 30 dagen mee bij normaal gebruik. Dit is erg handig als je een tracker niet dagelijks aan een oplader wilt hangen. De snelle oplaadtijd van slechts 2 uur zorgt ervoor dat de tracker snel weer gebruiksklaar is.

De tracker maakt gebruik van een 2G SIM-kaart. Hierdoor is het mogelijk een betrouwbare service te bieden zonder abonnementskosten. Dit is een aantrekkelijke optie voor gebruikers die doorlopende kosten willen vermijden. De tracker is compatibel met meerdere providers die 2G ondersteunen.

Net zoals bij de andere GPS trackers op deze lijst, kan je 'Safe zones' instellen. Je krijgt een melding als je huisdier deze zones verlaat. Dit biedt een extra laag van veiligheid en gemoedsrust. Ook is de tracker met zijn 20 gram erg comfortabel voor je huisdieren.

Door zijn waterdichtheid kan je hem gebruiken in verschillende weersomstandigheden. Het apparaat wordt verder geleverd met een bijpassende halsband. Echter kan hij ook aan een andere halsband bevestigd worden. Hierdoor is hij veelzijdig in gebruik.

Voordelen

✔ Geen abonnementskosten
✔ Lange batterijduur tot 30 dagen
✔ Waterdicht
✔ Real-time tracking
✔ Safe zones

Nadeel

✖ 2G kan in sommige gebieden niet meer werken

SAMA Direct Huisdier GPS Tracker

Waarom heb je een GPS tracker nodig?

Een GPS tracker voor je hond is een belangrijke tool die eigenlijk elke hondeneigenaar een keer zou moeten proberen. Vooral als je hond geneigd is om te dwalen of als je in een open of landelijk gebied woont.

Met een GPS tracker kan je de locatie van je hond in real-time volgen. Dit is belangrijk als je huisdier een keer vermist raakt of ontsnapt. Het biedt een directe gemoedsrust door je in staat te stellen precies te zien waar je hond zich bevind via je smartphone of computer. Voor honden die actief zijn, bieden sommige GPS trackers ook activiteiten monitoring. Zo kan je precies zien hoe gezond je hond beweegt is en waar verbetering nodig is.

Witte hond op bospaadje

Hoe werkt een GPS tracker precies?

Een GPS tracker werkt door gebruik te maken van het Global Positioning System (GPS). Op deze manier bepaalt het de exacte locatie van de tracker. Deze trackers verzenden de locatiegegevens via een mobiel netwerk naar een server. Hierdoor is de eigenaar in staat om de real-time locatie van de hond te zien.

Veel GPS trackers bieden ook aanvullende functies zoals het instellen van veilige zones. Hierbij krijg je een melding als je hond de zone binnen komt of verlaat. Dit systeem maakt niet alleen gebruik van satelliettechnologie om nauwkeurige locatiegegevens te verschaffen, maar veel modellen zijn ook uitgerust met extra sensoren die de activiteit en gezondheid van de hond kunnen monitoren. Dit biedt een veelzijdige tool voor eigenaren om zowel de veiligheid als gezondheid van hun huisdier te bewaken.

Loslopende Golden Retriever in sneeuw

De belangrijkste eigenschappen van een tag voor honden

Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen die een GPS tag moet hebben. We nemen je mee langs de belangrijke punten.

Nauwkeurige real-time locatiebepaling

Een goede GPS tracker voor honden moet vooral nauwkeurige en real-time locatiebepaling bieden. Dit stelt jou in staat om je huisdier te volgen en te lokaliseren. De precisie van GPS technologie zorgt ervoor dat eigenaren kunnen zien waar hun hond zich op elk moment bevindt. Dit is belangrijk voor snelle reacties als je hond in nood is.

Robuuste en waterdichte bouw

De tracker moet robuust en waterdicht zijn om buiten t overleven. Dit zorgt ervoor dat het apparaat functioneel blijft, zelfs als de hond door water loopt of in de regen speelt. Een duurzame tracker verhoogt de betrouwbaarheid en vermindert de hoeveelheid van vervanging.

Lange batterijduur

Een effectieve GPS tracker voor honden moet een lange batterijduur hebben. Dit minimaliseert de hoeveelheid van opladen en zorgt ervoor dat de tracker actief blijft, zelfs tijdens langere perioden. Dit is vooral belangrijk voor eigenaren die hun honden meenemen op lange wandelingen. Of voor eigenaren die regelmatige vergeten het apparaat op te laden.

Geofence functionaliteit

De mogelijkheid om veilige zones in te stellen, is een belangrijke eigenschap. Dit stelt eigenaren in staat om virtuele omheiningen vast te stellen en waarschuwingen te ontvangen wanneer hun huisdier deze grenzen overschrijdt. Dit helpt niet alleen bij het beheren van de bewegingsvrijheid, maar ook bij het snel reageren.

Gebruiksvriendelijke interface

Als laatste moet een goede GPS tracker voor honden een gebruiksvriendelijke interface hebben. Zowel op het apparaat als op de gekoppelde apps of websites. Dit maakt het voor eigenaren makkelijk om het apparaat in te stellen, te monitoren en aan te passen. Een app verhoogt de interactie met de tracker en verbetert de ervaring verder.

Bruine hond op strand bij gras

Tips voor het kopen van de beste honden GPS tracker

Heb je al een keuze kunnen maken en sta je op het punt om een tracker aan te schaffen? Wacht dan nog heel eventjes. We willen je nog een paar belangrijke tips meegeven die een miskoop voorkomen.

Kies voor nauwkeurige locatiebepaling

Bij het kiezen van een GPS tracker voor je hond, is het belangrijk om een model te selecteren dat nauwkeurige en betrouwbare locatiegegevens biedt. Zoek naar trackers die gebruik maken van zowel GPS als GLONASS of andere satellietsystemen voor verbeterde precisie en betrouwbaarheid. Vooral in gebieden waar GPS-signalen zwak kunnen zijn, is dit belangrijk.

Controleer de batterijduur

Een lange batterijduur is belangrijk om te zorgen dat je hond altijd gevolgd kan worden. Vooral tijdens langere uitstapjes is dit belangrijk. Kies voor een tracker met een batterij die meerdere dagen meegaat zonder opnieuw op te laden. Sommige high-end modellen bieden zelfs batterijduur tot enkele weken.

Let op waterbestendigheid

Omdat honden vaak in verschillende weersomstandigheden en omgevingen komen, is het belangrijk dat de GPS tracker waterdicht is. Dit zorgt ervoor dat de tracker functioneel blijft, ongeacht of je hond gaat zwemmen of in de regen speelt.

Check de abonnementskosten

Sommige GPS trackers, zoals de tractive GPS tracker, werken met jaarlijkse of maandelijkse abonnementskosten om de locatieservice te gebruiken. Vergelijk in dit geval de abonnementskosten en de aangeboden diensten van verschillende merken. Zo vind je een tracker die het beste bij je budget en behoeften past.

Zoek naar extra functionaliteiten

Sommige GPS trackers bieden extra functies zoals gezondheidsmonitoring, activiteiten monitoring en zelfs trainingstools. Overweeg welke extra functionaliteiten waardevol kunnen zijn voor jou en je hond. Dit kan het beheren van de gezondheid en het gedrag van je hond makkelijker en effectiever maken.

Highfive tussen hond en vrouw

De beste tracker voor honden op een rijtje

In deze blog hebben we je meegenomen langs de top 7 beste GPS trackers voor honden. We hebben je verteld over hun belangrijkste kenmerken, voordelen en nadelen. Daarnaast hebben we je meer informatie gegeven over trackers. Zo kan je een weloverwogen keuze maken. Heb je deze keuze al (bijna) gemaakt? Klik hieronder dan gelijk door naar de webshops van de trackers!

 1. Luxmovo GPS Tracker met App
 2. Invoxia GPS Tracker
 3. Winnes 4G GPS Tracker voor honden
 4. Spotter Huisdier GPS Tracker Hond
 5. TKMARS Huisdier GPS tracker
 6. Weenect DOGS² GPS Tracker
 7. SAMA Direct™ Huisdier GPS Tracker

Top 7 beste GPS tracker hond

Misschien vind je dit ook interessant!

Reacties
Categorieën