beste vlooienmiddel kat
Beste kattenproducten
Odile
Beste kattenproducten
06/18/2024
8 min
0

Beste vlooienmiddel kat (top 5)

06/18/2024
8 min
0

Ben je op zoek naar het beste vlooienmiddel voor je kat? Vlooien kunnen een groot probleem zijn voor katten en hun baasjes. Deze vervelende parasieten kunnen je kat veel ongemak bezorgen. Jij en je kat willen er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Of nog beter, je wilt het voorkomen. In deze blog bespreken we de 4 beste vlooienmiddelen voor katten. Lees snel verder!

Samenvatting beste vlooienmiddel kat 2024

Geen tijd om de hele blog te lezen? Hieronder vind je alvast een samenvatting van onze 'top 5 beste vlooienmiddel kat'. Ben je benieuwd naar bijvoorbeeld de werking, reviews en effectiviteit? Lees dan verder!

 1. Vectra Felis Spot-on kat 0,6 - 10 kg (aangeraden door dierenartsen) - Spot on behandeling
 2. Advantage 80 Kat 4 pip - Spot on behandeling
 3. Seresto - Vlooien en teken halsband
 4. Beaphar Vlo Kill - Orale medicatie
 5. Bolfo Gold 80 Anti Vlooienmiddel - Spot on behandeling

goede vlooiendruppels kat

1. Vectra Felis Spot-on kat 0,6 - 10 kg - Spot on behandeling

Het vlooienmiddel van Vectra heeft echt een super goede werking. Het is een spot-on behandeling en deze verpakking heeft 3 pipetten. De werking is een maand, dus elke maand dien je een nieuw pipet te gebruiken. Het vlooienmiddel is geschikt voor kittens vanaf 7 weken oud met een gewicht van minimaal 600 gram en max 10 kilo.

Breng het middel aan via een pipet op de huid, en 97% van de vlooien sterft binnen 2 uur na het aanbrengen. Ook beschermt het je huis 3 maanden lang tegen de ontwikkeling van jonge vlooien.

Als je op zoek bent naar een goed vlooienmiddel, dan is dit zeker de beste optie. Dierenartsen raden dit vlooienmiddel ook aan!

Eigenschappen

 • Soort vlooienmiddel: spot-on behandeling
 • Werkzame stoffen: 423 mg Dinotefuran en 42,3 mg Pyriproxyfen
 • Gewicht: 600 gram - 10 kg
 • Inhoud: 3 pipetten
 • Werking: 1 maand
 • Reviews: 4,8/5 (85 reviews)

Vectra beste vlooienmiddel kat dierenarts

2. Advantage 80 Kat 4 pip - Spot on behandeling

Dit vlooienmiddel van Advantage doet zijn werk ook heel goed. Het is een spot-on behandeling en bevat de werkzame stof imidacloprid. Het middel is geschikt voor katten van 4 kg en meer. Voor kittens kun je dus beter voor een speciaal kitten vlooienmiddel kiezen. De werking van het middel is 1 maand. Elke maand dien je dus een nieuw pipet toe te dienen.

Na het toedienen van een pipet gaan de volwassen vlooien binnen 24 uur dood. Ook worden de larven en eitjes in de omgeving aangepakt. Het middel is ook geschikt voor katten met een vlooienallergie. Klein minpuntje: het beschermt niet tegen teken.

Eigenschappen

 • Soort vlooienmiddel: spot-on behandeling
 • Werkzame stoffen: imidacloprid
 • Gewicht: voor katten van 4 kg en meer (en minimaal 8 weken oud)
 • Inhoud: 4 pipetten
 • Werking: 1 maand
 • Reviews: 4,5/5 (12 reviews)

advantage allergische reactie

3. Seresto - Vlooien en teken halsband

Deze vlooienhalsband van Seresto is geschikt voor kittens vanaf 10 weken. Het bevat de werkzame stof imidacloprid en flumenthrine.

De halsband werkt gelijk als je hem hebt aangebracht en blijft 7 tot 8 maanden werken. Het werkt niet alleen tegen de kat zelf, maar ook tegen de omgeving. De omgeving is namelijk ook beschermd tegen het ontwikkelen van larven en eitjes.

Een groot voordeel van deze halsband is dat hij super veilig is. Hij heeft namelijk een veiligheidsgesp die los schiet als de kat vast komt te zitten met de halsband. Dat voorkomt verstikkingsgevaar.

Ben je op zoek naar een goede vlooienband? Dan is dit zeker de beste optie!

Eigenschappen

 • Soort vlooienmiddel: vlooienhalsband
 • Werkzame stoffen: imidacloprid en flumethrine
 • Gewicht: kittens vanaf 10 weken
 • Inhoud: 1 halsband
 • Werking: 7 tot 8 maanden
 • Reviews: 4,7/5 (120 reviews)

seresto ontvlooien kat beste middel

4. Beaphar Vlo Kill - Orale medicatie

Dit vlooienmiddel van Beaphar wordt gegeven in medicatievorm en bevat de werkzame stof nitenpyram. De verpakking bestaat uit 6, 12 of 24 kauwtabletten en het is geschikt voor zowel katten als honden. Je geeft elke 24 uur een pil totdat de vlooienplaag onder controle is. Het is ons niet helemaal duidelijk hoelang dit dan precies duurt. Maar volgens de reviews blijkt dat het zijn werk binnen 1-3 dagen doet.

De medicatie is geschikt voor honden en katten met een gewicht tussen de 1 en 11 kilo. Het is niet geschikt voor dieren jonger dan 4 weken.

Eigenschappen

 • Soort vlooienmiddel: orale medicatie
 • Werkzame stoffen: nitenpyram
 • Gewicht: 1 - 11 kg (niet geschikt voor dieren jonger dan 4 weken)
 • Inhoud: 6, 12 of 24 tabletten
 • Werking: elke 24 uur een pil tot vlooienplaag onder controle is (behandeling hervatten wanneer er weer nieuwe vlooien zijn)
 • Reviews: 4,1/5 (54 reviews)

beaphar vlo kill vlooienbestrijding

5. Bolfo Gold 80 Anti Vlooienmiddel - Spot on behandeling

Dit vlooienmiddel van Bolfo is een spot on behandeling en bevat de werkzame stof midacloprid. Er zitten 4 pipetten in de verpakking maar je kunt ook kiezen voor een verpakking met 2 pipetten.

Het vlooienmiddel is te gebruiken voor katten vanaf 8 weken die zwaarder zijn dan 4 KG. De werking is 3 tot 4 weken. Ongeveer elke maand dien je dus een nieuw pipet aan te brengen.

Wat ons betreft een prima en betaalbaar vlooienmiddel voor katten!

Eigenschappen

 • Soort vlooienmiddel: spot on behandeling
 • Werkzame stoffen: midacloprid
 • Gewicht: zwaarder dan 4 kg (vanaf 8 weken)
 • Inhoud: 4 pipetten
 • Werking: 3 tot 4 weken
 • Reviews: 4,2/5 (192 reviews)

bolfo goed vlooienmiddel kat

Wat voor soorten vlooienmiddelen bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten vlooienmiddelen voor katten. Hieronder leggen we de populairste middelen uit.

Spot-on behandelingen

Waarschijnlijk ken je deze behandeling wel. Het is de meest populaire voor huisdieren. Een Spot-on behandeling is een vloeibaar middel die je direct op de huid van de kat aanbrengt. Meestal in de nek, zodat ze er niet aan kunnen likken. Deze behandelingen zijn zeer effectief en bieden meestal een bescherming van een maand (afhankelijk van het merk). Ook zijn deze behandelingen voor preventie.

anti vlooienmiddelen spot on

Orale medicatie

De volgende behandeling is orale medicatie. Dit bestaat uit tabletten of kauwbare producten die de kat inneemt. Deze vorm werkt snel en is effectief.

Vlooienhalsbanden

Vlooienhalsbanden geven insecticiden af over een langere periode. Ze kunnen tot 8 maanden bescherming bieden. Een vlooienhalsband kan effectief zijn. Helaas worden er ook veel verkocht die totaal niet werken. Check daarom altijd de reviews voor je een vlooienhalsband aanschaft. Ook vinden sommige katten de halsband niet comfortabel.

vlooien behandelen halsband

Vlooienspray

Het volgende populaire vlooienmiddel voor huisdieren is de vlooienspray. Vlooienspray werkt vrijwel direct, maar beschermt een stuk minder lang dan bijvoorbeeld een Spot-on behandeling. Je leest gemixte reviews over vlooienspray en zelf zijn wij ook meer fan van spot-on behandelingen of orale medicatie. Een spray kun je wel goed gebruiken voor de omgeving. Bij een vlooienbesmetting moet namelijk ook de omgeving worden behandeld.

vlooienspray vlooien bestrijden

Waar let je op bij het kopen van vlooienmiddel voor katten?

Bij het kopen van vlooienmiddel voor katten kun je op een aantal factoren letten. Hieronder hebben we de belangrijkste opgenoemd.

 • Soort vlooienmiddel: check bij het kopen altijd wat voor soort vlooienmiddel het is. Hierboven staan de populairste middelen met hierbij de voor- en nadelen per middel.
 • Leeftijd en gewicht van de kat: zorg ervoor dat het vlooienmiddel geschikt is voor de leeftijd en gewicht van de kat. De dosis kan namelijk variëren op basis van het gewicht.
 • Werkingsduur en frequentie: let op hoe lang het vlooienmiddel effectief is en hoe vaak je het moet aanbrengen. Sommige werken maar een maand, terwijl andere weer langer werken.
 • Merk en betrouwbaarheid: kies een vlooienmiddel van een bekend merk en check altijd de reviews van het product. Voor de lijst in deze blog hoef je dat niet meer te doen. Alle producten die hierin staan zijn betrouwbaar. Ook hebben alle producten goede reviews.
 • Allergieën: heeft je kat een gevoelige huid of is ze allergisch voor bepaalde ingrediënten? Kies dan een hypoallergeen vlooienmiddel.
 • Dierenartsadvies: vind je het nog steeds lastig om een goed vlooienmiddel te kiezen? Stel de vraag dan aan je dierenarts. De dierenarts heeft altijd voldoende kennis van vlooienmiddelen om je advies te geven.

welk vlooienmiddel kat

Veelgestelde vragen over vlooienmiddel voor katten

Heb je nog vragen over vlooienmiddel voor katten? Hieronder hebben we de belangrijkste vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je nog een andere vraag? Laat het gerust weten in de reacties!

Hoe vaak moet ik vlooienmiddel aanbrengen?

Hoe vaak je vlooienmiddel aan moet brengen verschilt per product. De meeste spot-on behandelingen en orale medicatie moeten maandelijks herhaald worden. De meeste vlooienhalsbanden werken tot 8 maanden. Spray en shampoo dien je weer vaker aan te brengen. Check altijd de instructies om te kijken hoe vaak je het vlooienmiddel aan moet brengen.

Is vlooienmiddel veilig voor mijn kat?

Ja, vlooienmiddel is veilig voor je kat. Zorg er wel voor dat je een vlooienmiddel speciaal voor katten gebruikt. Sommige middelen voor de hond zijn namelijk giftig voor katten. Zorg er ook voor dat je het spul in de nek van de kat aanbrengt, zodat hij er niet aan kan likken.

Kan ik vlooienmiddel gebruiken op een kitten?

Ja, maar niet alle vlooienmiddelen zijn geschikt voor kittens. Controleer daarom altijd de verpakking en koop een vlooienmiddel speciaal voor kittens (vaak een bepaald gewicht).

Wat moet ik doen als mijn kat een bijwerking heeft van het vlooienmiddel?

Stop dan met het gebruik van dit vlooienmiddel. Mocht de kat bijwerkingen krijgen, raadpleeg dan altijd de dierenarts. Bijwerkingen kunnen heftig of mild zijn. Ook als je twijfelt, raden we aan een dierenarts te raadplegen.

Kan mijn kat ziek worden door vlooien?

Ja, vlooien zijn schadelijk voor de gezondheid van katten. Denk aan bloedarmoede en lintwormen. Ook kunnen katten allergisch zijn voor vlooienbeten. Dit kan leiden tot huidproblemen en jeuk. Een goede vlooien bestrijding is dus zeker belangrijk voor jouw kat.

Conclusie beste anti vlooienmiddel kat

Hopelijk heb je een keuze kunnen maken. Zo niet? Hieronder zie je nog een keer onze top 5.

 1. Vectra Felis Spot-on kat 0,6 - 10 kg (aangeraden door dierenartsen) - Spot on behandeling
 2. Advantage 80 Kat 4 pip - Spot on behandeling
 3. Seresto - Vlooien en teken halsband
 4. Beaphar Vlo Kill - Orale medicatie
 5. Bolfo Gold 80 Anti Vlooienmiddel - Spot on behandeling

goede vlooiendruppels kat

Misschien vind je dit ook interessant

Naast onze 'top 5 beste vlooienmiddel kat', hebben we nog veel meer handige kattenblogs online staan:

Reacties
Categorieën