beste waterblazer hond
Beste hondenproducten
Odile
Beste hondenproducten
02/21/2024
12 min
0

De beste waterblazer hond (top 5)

02/21/2024
12 min
0

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor je hond. Na een bad of regenachtige wandeling is het fijn als je hond zo snel mogelijk droog wordt. Een waterblazer is daar super handig voor. Naast dat je huisdier snel droog wordt, is een waterblazer ook nog eens super goed voor de vacht van je huisdier. 

Maar met zoveel keuzes is het lastig om te bepalen wat de beste waterblazer voor je hond is. Wij hebben het onderzocht! In deze blog lees je onze top 5 waterblazers voor je hond. 

De beste waterblazers (in het kort) 

Heb je geen tijd om de hele blog te lezen? Dat snappen we! Daarom vind je hieronder vast een korte samenvatting van onze top 5: 

 1. FluffyPuffy waterblazer - Beste waterblazer hond
 2. PetChamp waterblazer - Beste waterblazer tegen klitten
 3. Nuvoo waterblazer  - Waterblazer met hoogste temperatuur
 4. BURCH waterblazer  - Goedkoopste waterblazer
 5. Basic Paw R waterblazer - Ruimste aanbod van diverse kleuren

beste waterblazer hond2

Meer over de beste waterblazers hond

Hieronder kun je verder lezen over onze top 5 beste waterblazers. Bij het beoordelen hebben we gelet op de volgende eigenschappen: het geluidsniveau, gewicht (draagbaarheid), temperatuur/blaaskracht instellingen en aantal opzetstukken. Ook hebben we verschillende waterblazers zelf uitgetest en de reviews goed onder de loep genomen.

1. FluffyPuffy waterblazer - Beste waterblazer hond

Deze handige waterblazer van FluffyPuffy is geschikt voor alle hondenrassen. Hij wordt geleverd met een gratis borstel en E-book waarin alles over vachtverzorging staat uitgelegd. Wij hebben deze hondenblazer zelf uitgetest en hij verdient zonder twijfel een plekje in onze top 5. 

De temperatuur en blaaskracht kun je met deze waterblazer helemaal zelf regelen. Super fijn voor jou maar ook voor de hond. Zeker als hij aan het begin een beetje angstig is. Met een Wattage van 2800 heeft hij een super krachtige motor.

Bij de waterblazer voor honden worden 3 opzetstukken geleverd; een breed mondstuk, plat mondstuk en rond mondstuk. Allemaal geschikt voor weer een ander lichaamsdeel. Hierdoor droogt je hond nog sneller en werkt de waterblazer extra effectief. 

Wat ons betreft zeker een aanrader. En bevalt hij toch niet? Dan kun je hem helemaal gratis retourneren!

Specificaties

 • Geluid: 60 - 80 dB
 • Gewicht: 3,9 kilo
 • Temperatuur: 35 of 55 graden
 • Blaaskracht: grote blaaskracht van 20 m/s - 70 m/s
 • Aantal opzetstukken: 3 opzetstukken + gratis borstel
 • Watt: 2800 

Fluffypuffy krachtige waterblazers

2. PetChamp waterblazer - Beste waterblazer tegen klitten

De volgende waterblazer voor honden in deze lijst is de PetChamp waterblazer. Het is de meest stille waterblazer uit deze lijst. Echter is het zo dat hij qua geluid wel in de buurt komt bij de meeste andere waterblazers uit deze top 5. 

Eigenlijk lijkt hij verder best wel op de Fluffypuffy waterblazer. Hij heeft namelijk hetzelfde gewicht, hetzelfde Wattage en je kunt hem ook instellen op de temperaturen 35 of 55 graden. Ook qua blaaskracht scheelt het niet veel, deze kun je instellen tot 65 m/s.

Voordeeltje, bij deze waterblazer krijg je oorbeschermers! Kan fijn zijn voor je hond, maar ook hier zal hij misschien aan moeten wennen. Als ik bij mijn Golden Retriever oorbeschermers om zou doen, zou ze dit zeker niet gelijk accepteren.

Het unieke aan deze waterblazer is dat hij een kam opzetstuk heeft (dit hebben de meeste waterblazers niet). Deze is speciaal voor het verwijderen van klitten en het zacht maken van de vacht. Dat maakt deze waterblazer ideaal voor bijvoorbeeld Doodles.

Kortom, een zeer geschikte waterblazer voor alle soorten honden!

Specificaties

 • Geluid: minder dan 60 dB
 • Gewicht: 3,9 kilo
 • Temperatuur: 35 - 55 graden
 • Blaaskracht: grote blaaskracht tot 65 m/s
 • Aantal opzetstukken: 4 + oorbeschermers
 • Watt: 2800 

PetChamp stille waterblazers

3. Nuvoo waterblazer  - Waterblazer met hoogste temperatuur

De volgende in onze top 5 is de waterblazer van Nuvoo. Het valt eigenlijk gelijk op dat deze waterblazer voor honden een stukje duurder is dan de eerste 2 uit de lijst. En is hij eigenlijk beter? Wat betreft de specificaties is het ongeveer hetzelfde als de eerste 2. Misschien zelfs ietsje minder. 

De waterblazer heeft een blaaskracht tot maximaal 50 m/s, is 4 kilo en heeft 3 opzetstukken. Ook krijg je er niks extra's bijgeleverd zoals een borstel of gehoorbeschermers. Wel kan hij iets warmer blazen dan de waterblazers hierboven. Zou dit dan het grote voordeel van deze waterblazer zijn? Ik betwijfel het. 60 graden kan zelfs te warm zijn voor je hond. Pas hier dus mee op!

Het is onbekend hoeveel geluid deze waterblazer precies produceert. Al hoef je je daar gezien de reviews niet echt zorgen om te maken. 

De Nuvoo waterblazer is een degelijke waterblazer van goede kwaliteit. Vandaar dat hij een plekje in deze top 5 krijgt. Toch wint hij het niet van de waterblazers bovenaan deze lijst. 

Specificaties

 • Geluid: onbekend
 • Gewicht: 4 kilo
 • Temperatuur: 3 standen, koud, warm en heet (maximaal 60 graden) 
 • Blaaskracht: verstelbaar tot 50 m/s
 • Aantal opzetstukken: 3
 • Watt: 2200

Nuvoo fohn voor honden

4. BURCH waterblazer  - Goedkoopste waterblazer

Ben je op zoek naar een iets minder luxe, betaalbare maar toch kwalitatief goede waterblazer? Dan is deze van BURCH zeker iets voor jou! 

De waterblazer is heerlijk licht (maar 3,5 kilo), dus makkelijk mee te nemen. De waterblazer is vooral geschikt voor kleinere huisdieren. Heb je middelgrote of grote hond? Ga dan voor een andere waterblazer uit deze lijst. Het is de investering waard!

Deze waterblazer van BURCH heeft 3 standen: 

 • Laagste stand: warm, maximale blaaskracht
 • Middelste stand: warm, halve blaaskracht
 • Hoogste stand: warmste stand, maximale blaaskracht

Je kunt de temperatuur en blaaskracht dus niet los van elkaar instellen, wat op zich jammer is. Hierdoor kun je de waterblazer niet helemaal aanpassen naar de specifieke behoeften van je hond. Ook heeft hij geen koude stand.

Het is een prima waterblazer voor kleine honden. Ook als je hem niet te vaak gebruikt raden we deze zeker aan. Maar heb je een grote hond die ervan houdt om elke week in het water te springen? Dan kun je beter voor een andere gaan. 

Specificaties

 • Geluid: maakt veel geluid
 • Gewicht: 3,5 kilo
 • Temperatuur: 3 standen voor temperatuur & blaaskracht
 • Blaaskracht: 3 standen voor temperatuur & blaaskracht
 • Aantal opzetstukken: 1
 • Watt: 500 Watt

burch waterblazer voor honden

5. Basic Paw R waterblazer - Ruimste aanbod van diverse kleuren

De volgende waterblazer voor honden in onze top 5 is die van Basic Paw R. De waterblazer is van goede kwaliteit gemaakt, gaat lang mee en heeft een Wattage van 2200. 

Hij heeft een traploos regelbare blaaskracht, maar het is niet duidelijk tot hoeveel m/s. De temperatuur is op 3 standen in te stellen: koud, lauw en warm tot maximaal 52 graden. 

Er worden 3 opzetstukken meegeleverd. Helaas niet duidelijk welke dit zijn, maar het zullen vast een breed, plat en rond mondstuk zijn. Ook wordt er een extra filter meegeleverd, altijd handig. 

Volgens reviews is het een hele fijne waterblazer. De levering is super snel, het geluid is niet te hard en gebruikers vinden het een degelijke waterblazer. Wel jammer dat het aantal dB wat hij produceert en het gewicht onbekend is. 

Specificaties

 • Geluid: gemiddeld 
 • Gewicht: onbekend
 • Temperatuur: 3 standen, koud, lauw en warm. Tot maximaal 52 graden.
 • Blaaskracht: traploos instelbaar
 • Aantal opzetstukken: 3 opzetstukken + reservefilter
 • Watt: 2200

Basic paw waterblazer kopen

Wat is een waterblazer? 

Een waterblazer is een apparaat dat de vacht van je hond droog maakt. Het maakt gebruik van een krachtige luchtstroom om water en vocht uit de vacht te blazen. Dit gaat een stuk sneller dan je huisdier bijvoorbeeld met een handdoek af te drogen. Een professionele waterblazer heeft een sterke luchtstroom die je vaak zelf in kunt stellen. Hierdoor kun je de snelheid aanpassen aan het comfort van je huisdier en de behoeftes van de vacht.

beste hondenfohn

Waar let je op bij het kopen van een waterblazer? 

Bij het kopen van een honden droogblazer, kun je op de volgende factoren letten:

Geluidsniveau

Bij het kiezen van een waterblaterblazer is het geluidsniveau een belangrijke factor om op te letten. Vooral als je huisdier gevoelig is voor harde geluiden. 

Mocht je huisdier gevoelig zijn voor geluiden, zoek dan naar modellen die minder lawaai maken. Dit kan de stress voor je huisdier verminderen. Ook is het dan een stuk makkelijker om je huisdier aan het apparaat te laten wennen. 

Gewicht

Het gewicht van de waterblazer is vooral belangrijk als je het apparaat voor langere tijd vasthoudt. Als jouw trouwe viervoeter van zwemmen of modder houdt, is dit waarschijnlijk het geval. Wel zo fijn als de waterblazer dan lekker licht en draagbaar is. Ook is hij daardoor een stuk gebruiksvriendelijker. 

Ook als je vaak op reis gaat met de hond is het handig als de waterblazer licht van gewicht is. Wel is het belangrijk om een waterblazer te zoeken met een evenwicht tussen duurzaamheid en draagbaarheid. Soms is een te licht apparaat van slechte kwaliteit. Bekijk altijd de reviews voor je een waterblazer gaat aanschaffen. Als je bij deze lijst uit bent gekomen hebben wij dat natuurlijk al voor je gedaan :). Je kunt er dus zeker op rekenen dat alle waterblazers in deze lijst van top kwaliteit zijn. 

waterdroger

Temperatuur

Bij een goede waterblazer heb je verschillende warmtestanden en kun je deze aanpassen aan de vacht en gevoeligheid van je huisdier. Te hete lucht kan de huid van het dier beschadigen. Dit is precies de reden waarom een normale föhn wordt afgeraden. Een dierenhuid is een stuk kwetsbaarder dan een mensenhuid. Ook is het belangrijk dat de waterblazer veiligheidsfuncties heeft om oververhitting te voorkomen. 

Blaaskracht

De blaaskracht bepaald hoe effectief en snel je de vacht van je huisdier kunt drogen. Voor dieren met lange of dikke vachten is een hogere blaaskracht nodig. Door de hogere blaaskracht kun je beter door de vacht heen dringen en het water efficiënter verwijderen. 

Voor een kleinere hond of een gevoelig dier is een lagere blaaskracht beter om angst of stress te vermijden. Kijk dus altijd naar modellen waarbij je de blaaskracht kunt aanpassen!

Aantal opzetstukken

Verschillende opzetstukken zijn handig voor verschillende delen van het lichaam of voor verschillende vachttypen. Het is belangrijk om te kijken naar een waterblazer die met verschillende opzetstukken wordt geleverd. Deze opzetstukken maken het drogen een stuk makkelijker en zorgen er ook voor dat het aangenamer voor je huisdier wordt. 

honden blower

Wat zijn de voordelen- en nadelen van een waterblazer? 

Er zijn een aantal voor- en nadelen van het gebruik van een waterblazer. 

Voordelen

 • Drogen: waterblazers drogen de vacht van je hond veel sneller dan handdoeken of normale föhns. 
 • Vermindering van klitten: naast dat het de vacht van je hond snel droogt, vermindert het ook klitten. Dit is vooral handig voor rassen waarvan de vacht snel in de klit gaat, zoals een Labradoodle.
 • Diepe reiniging: ook helpt het gebruik van een waterblazer om diep in de vacht te penetreren. Hierdoor worden vuil en losse haren die tijdens het wassen zijn losgekomen verwijderd. 
 • Huidstimulatie: de bloedcirculatie wordt verbeterd en de luchtstroom helpt de huid te masseren. Beide draagt bij aan een gezondere vacht. 
 • Veiligheid: vergeleken met een gewone föhn is een waterblazer een stuk veiliger. Een gewone fohn kan te heet worden waardoor de vacht kan beschadigen. Doordat je de temperatuur en blaaskracht kunt aanpassen, is een waterblazer veiliger in gebruik. 

Nadelen

 • Geluidsniveau: waterblazers kunnen luid zijn. Dit kan stressvol zijn voor angstige honden.
 • Kosten: de kosten van een waterblazer zijn hoger dan een gewone föhn. Wel gaat een waterblazer makkelijk tussen de 5 en 10 jaar mee, als je hem ten minste goed onderhoudt. 
 • Onderhoud: net als ieder ander apparaat, heeft een waterblazer regelmatig onderhoud nodig. Het onderhoud van een waterblazer valt gelukkig hartstikke mee. Vaak is het alleen nodig om de filters regelmatig schoon te maken, zodat hij goed en lang blijft functioneren. 

honden droog blazen

Hoe gebruik je een waterblazer? 

 • Dicht bij de vacht: gebruik een waterblazer altijd dicht bij de vacht. Dit helpt om het water beter uit de vacht te blazen, waardoor hij sneller droog wordt. Het is wel belangrijk om de juiste afstand te bewaren om oververhitting te voorkomen. Begin met de waterblazer op een lage snelheid en verhoog deze geleidelijk. Een paar centimeter afstand is een goede richtlijn. 
 • Rustige bewegingen: het maken van rustige bewegingen zorgt voor een gelijkmatige droging en vermindert stress bij je huisdier. Door rustig te werk te gaan, kun je de vacht drogen terwijl je huisdier kalm blijft. 
 • Met haargroeirichting mee: blaas altijd met de haargroei mee, dit helpt om klitten te voorkomen. Zeker bij honden die aanleg hebben voor klitten, is het belangrijk om hierop te letten. Ook heb bij het meegaan met de haargroeirichting de minste kans op irritatie van de huid. 

beste waterblazer labradoodle

Hoe onderhoud je een waterblazer? 

Om de waterblazer goed te onderhouden, is het belangrijk om de luchtfilter na elk gebruik schoon te maken. Dit voorkomt oververhitting en zorgt voor een betere luchtstroom. Inspecteer ook regelmatig de slangen en mondstukken op slijtage, scheuren en verstoppingen. De behuizing van de blazer kun je met een droge of licht vochtige doek schoonmaken. 

Tips om je hond te laten wennen aan een waterblazer

Het kan zijn dat je hond moet wennen aan de waterblazer, vooral omdat een waterblazer niet muisstil is. Het kan dus zijn dat je huisdier schrikt van het geluid en hier bang voor is. 

 1. Begin op jonge leeftijd met het introduceren van de waterblazer. Puppy's staan meer open voor nieuwe ervaringen. 
 2. Zorg ervoor dat het waterblazen als een positieve ervaring gezien wordt. Beloon met de lekkerste traktaties tijdens en vlak na het waterblazen. Je kunt eventueel soms ook belonen met woorden.
 3. Begin met korte sessies, zeker als je hond angstig is. Hierdoor help je je hond langzaam aan het geluid en gevoel te wennen. Wanneer de hond gewend is kun je langere sessies doen.
 4. Praat rustig tegen je hond en aai hem om hem gerust te stellen.
 5. Gebruik de waterblazer regelmatig, en je zult zien dat de hond er steeds meer vertrouwd mee wordt. 

pet dryer waterblazer

Veelgestelde vragen over waterblazers voor honden

We kunnen ons voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt over waterblazers. Dit zijn de meest gestelde vragen: 

Is een waterblazer geschikt voor iedere vacht?

Een waterblazer kan zeker worden gebruikt op alle vachttypen. Het is wel belangrijk om de blaaskracht en temperatuur aan te passen op het vachttype en de gevoeligheid van de hond. 

Wanneer gebruik ik een waterblazer? 

Een waterblazer kun je gebruiken na het wassen van je huisdier. Maar je kunt hem ook gebruiken na een wandeling in de regen of nadat je hond heeft gezwommen of in de modder heeft liggen rollen. 

Kan ik ook mijn eigen föhn gebruiken? 

Dit zou kunnen, maar raden we niet aan. Het risico op oververhitting en verbranding van de huid is met een normale föhn een stuk groter. Waterblazers zijn specifiek ontworpen voor dieren. 

Kan ik een waterblazer gebruiken bij katten?

Een waterblazer kun je ook gebruiken voor katten. Echter moet je dan wel voorzichtiger zijn. Katten zijn over het algemeen gevoeliger voor geluiden.

blower hond

Conclusie

Heb je een keuze kunnen maken? Of wil je onze top 5 nog een keer zien?

 1. FluffyPuffy waterblazer - Beste waterblazer hond
 2. PetChamp waterblazer - Beste waterblazer tegen klitten
 3. Nuvoo waterblazer  - Waterblazer met hoogste temperatuur
 4. BURCH waterblazer  - Goedkoopste waterblazer
 5. Basic Paw R waterblazer - Ruimste aanbod van diverse kleuren

Misschien vind je dit ook interessant

Naast dit handige lijstjes met beste waterblazers voor honden, hebben we nog veel meer leuke lijstjes online staan. 

Reacties
Categorieën