Top 8 beste kattenvoer
Beste kattenproducten
Lisa
Beste kattenproducten
12/22/2023
9 min
0

De top 8 beste kattenvoer

12/22/2023
9 min
0

Heb je net een eerste kat mee naar huis genomen? Of reageert je kat niet goed op zijn huidige kattenvoer? Dan is deze blog is iets voor jou! In deze blog bespreken we de top 8 beste kattenvoer. We vertellen je welke merken op de markt zijn en wat voor ingrediënten hier in moeten zitten. Zo zorg jij ervoor dat je kat het beste kattenvoer voorgeschoteld krijgt en gezond blijft. Wij willen niets liever dat jouw kat het beste krijgt. Laten we snel in de lijst duiken!

Alles op een rijtje

Er zijn veel verschillende soorten kattenvoer. Hierdoor kan je als kattenbaasje soms door de bomen het bos niet meer zien. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste kattenvoer en hier 8 verschillende merken voor uitgekozen. Heb je geen tijd om deze blog door te lezen? Geen zorgen! Hierbij alvast alle 8 beste kattenvoer opgesomd:

 1. Felix Original in Gelei Mix Selectie
 2. Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer - Kip
 3. Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer
 4. Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer
 5. Royal Canin Sterilised 37 - Kattenvoer
 6. Royal canin kitten kattenvoer
 7. Almo Nature Hfc Cat Natural Blik
 8. Royal Canin Maine Coon Adult - Kattenvoer

In dit rijtje staan veel verschillende soorten kattenvoer. Het lijstje bestaat zowel uit droogvoer als uit natvoer. En een aantal van de kattenvoer zijn gemaakt voor de specifieke behoeften van kattensoorten. Zoals de Maine Coon, maar ook kittens en gesteriliseerde/gecastreerde katten. Lees snel verder om alles te weten te komen over de top 8 beste kattenvoer!

1. Felix Original in Gelei Mix Selectie

We beginnen deze lijst met de absolute topper, Felix Original in Gelei Mix Selectie. Deze kattenvoeding is natvoer en zit in een doos van 12 verpakkingen. Het is een goede keuze voor katten die van wat afwisseling houden. In de voeding zitten dierlijke producten van rund, kip, tonijn en zalm. De gelei textuur zorgt ervoor dat je kat tegelijkertijd ook vocht binnen krijgt. In dit voer zitten geen kunstmatige toevoegingen. Er zit vitamine D & E in en het is een bron van omega 6 vetzuren.

Uit de reviews van Bol.com lezen we dat mensen erg enthousiast zijn over dit natvoer. Het is lang houdbaar en katten zijn er dol op.

Felix Original in Gelei Mix Selectie

2. Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer - Kip

De Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer - Kip is een voedzame keuze voor volwassen katten ouder dan 1 jaar. De brokjes zijn knapperig en gevuld met kip. Dit droogvoer zorgt ervoor dat je kat een gezonde spijsvertering, gezonde vacht en gezonde tanden krijgt. Deze brokjes zorgen voor voldoende energie en zijn onweerstaanbaar voor de meeste katten. Geen wonder dus dat de Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer - Kip als de beste kattenbrokken uit de test komt!

Whiskas is al erg lang populair onder katten en hun baasjes. Dit haalden we ook uit de reviews. Mensen geven aan dat ze al jaren Whiskas gebruiken en nog nooit problemen hebben gehad. De katten vinden het voer lekker. Daarnaast zijn de brokken lang houdbaar door de handige zakken.

Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer - Kip

3. Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer

Royal Canin is een erg bekend merk onder honden- en katteneigenaars. Het zal je daarom ook niet verbazen dat dit merk maar liefst 4 keer in deze lijst staat. Waarbij de Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer er als beste uit komt.

Dit droogvoer is speciaal gemaakt voor katten die regelmatig buiten zijn te vinden en een optimaal gewicht hebben. Deze katten hebben vaak een matig tot normaal activiteitenniveau. Ze hebben te maken met uitdagingen als goed op gewicht blijven en een goede natuurlijke weerstand behouden. De Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer is samengesteld met 52 kwalitatieve voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen dragen bij aan de behoeften van actieve katten.

Katteneigenaren geven aan dat hun katten dit voer erg lekker vinden. Daarnaast is het lang houdbaar en kan je er lang mee doen. De zak van 10 kilo is iets duurder dan andere kattenvoer merken.

Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer

4. Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer

Het Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer is het eerste kattenvoer op dit lijstje dat graanvrij is. In dit voer zitten weinig koolhydraten, veel proteïnes en veel vetten. Het heeft de smaak van aardappel en kip. Graanvrij voer is fijn voor katten die kampen met voedselallergieën. Hierdoor krijgen ze last van huidproblemen en vachtproblemen. Het kattenvoer is gebaseerd op het natuurlijke dieet van een wilde lynx. Het biedt een bron van dierlijke eiwitten en is fijn voor de spijsvertering.

Dit voer is vrij van kunstmatige toevoegingen. Ook is het gemaakt in samenwerking met dierenartsen, aanbevolen fokkers en voedingsdeskundigen. Het Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer bevat Yucca-extracten. Deze helpen bij het voorkomen van vieze geurtjes in de ontlasting. Al met al bevat het alle essentiële voedingsstoffen die een kat nodig heeft om gezond te leven.

Met een gemiddelde van 4,9 sterren op basis van 83 reviews, kunnen we wel zeggen dat dit kattenvoer geliefd is. De kieskeurige katten vinden zelfs dit voer ontzettend lekker.

Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer

5. Royal Canin Sterilised 37 - Kattenvoer

De Royal Canin Sterilised 37 - Kattenvoer is bedoeld voor katten die gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Katten die deze procedure hebben doorstaan hebben de neiging om overgewicht te krijgen. Deze brokken zijn een uitgebalanceerde keuze met alles wat je kat nodig heeft. Het draagt onder andere bij aan gezonde urinewegen, een goed energiegehalte en het behoud van spiermassa. In dit voer zit minder vet dan gebruikelijk waardoor je overgewicht makkelijk kan voorkomen.

Mensen die dit al jaren gebruiken geven aan dat hun katten gezond zijn en geen overgewicht hebben. Daarnaast bevat dit kattenvoer kwalitatieve ingrediënten en zijn de katten gek op dit voer.

Royal Canin Sterilised 37 - Kattenvoer

6. Royal Canin kitten kattenvoer

Zoals je waarschijnlijk al kan raden aan de naam, is de Royal canin kitten kattenvoer speciaal gemaakt voor kittens. Specifiek voor kittens in de tweede groeifase. Dit voer helpt onder andere bij het beschermen van de tanden, de spijsvertering en het stimuleren van de ontwikkeling.

Kattenbaasjes geven aan dat ze zichtbaar verbetering zien als hun kittens ziek zijn geweest. De vacht wordt weer zachter en ze hebben weer een gezonde huid. Veel mensen raden dit kattenvoer aan voor kittens.

Royal Canin kitten kattenvoer

7. Almo Nature Hfc Cat Natural Blik

Droogvoer is op vele vlakken goed voor de gezondheid van katten. Echter draagt natvoer naast de voeding ook nog eens bij aan de hydratatie van je kat. Almo Nature Hfc Cat Natural Blik biedt een natuurlijk dieet aan. Er zit tonijn uit de atlantische oceaan in als dierlijk product en bestaat verder uit hoogwaardige ingrediënten. Het merk Almo raadt echter niet aan om alleen de Almo Nature Hfc Cat Natural Blik te hanteren als voeding. Ze geven aan dat 60% van de dagelijkse voeding moet bestaan uit natvoer en 40% uit draagvoer.

De reviews op de site van Pet's Place zijn erg positief. De meeste katteneigenaren geven aan dat hun katten de voeding erg lekker vinden.

Almo Nature Hfc Cat Natural Blik

8. Royal Canin Maine Coon Adult - Kattenvoer

De Royal Canin Maine Coon Adult - Kattenvoer is gemaakt voor de specifieke behoeften van een Maine Coon. Een Maine Coon is een zware, grote kat die snel last kan krijgen van zijn spieren en gewrichten. Deze brokken zijn speciaal gemaakt met ingrediënten die helpen bij deze problemen.

De voeding is verrijkt met taurine en omega 3 en 6 verzuren. Naast dat de voeding helpt bij de spieren en gewrichten van een Maine Coon, draagt het ook bij aan een gezonde vacht. Een Maine Coon heeft grotere kaken waardoor de brokken groter zijn gemaakt. Dit helpt ze beter te kauwen waardoor dit ook bijdraagt aan een gezond gebit.

Reviews tonen aan dat deze voeding helpt bij een gezonde vacht en het goed kauwen van de brokken. Ook haarballen zijn bijna niet meer te bekennen bij de katten.

Royal Canin Maine Coon Adult - Kattenvoer

Welke kattenbrokken zijn het beste

We hebben hierboven nu al veel eigenschappen besproken van verschillende soorten kattenbrokken. Maar welke eigenschappen zijn nou het belangrijkste?

Voedingskwaliteit

Natuurlijk is een hoogwaardige voedingskwaliteit erg belangrijk. Goede kattenbrokken hebben de juiste balans van voedingsstoffen. Hieronder bedoelen we eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Met deze ingrediënten voldoe je aan de specifieke behoeften van je kat. Het is belangrijk dat er geen kunstmatige toevoegingen in de brokken zitten.

Textuur

Ook moeten brokken de juiste textuur hebben. Zo wordt de tandgezondheid goed op peil gehouden. Brokjes met een knapperige textuur dragen bij aan het verminderen van tandplak en tandsteen.

Levensfase

De brokken moeten tenslotte passen bij de levensfase van een kat. Kittens hebben bijvoorbeeld andere brokjes nodig dan volwassen katten of senior katten.

Vrolijke, liggende kat

Beste kattenvoer volgens dierenarts

Het kan handig zijn om je dierenarts (Kornreich) te betrekken tijdens het uitkiezen van goed kattenvoer voor jouw kat. Vooral als je kat bijvoorbeeld zwanger is, gezondheidsproblemen heeft of gewoon erg oud is, kan dit belangrijk zijn.

In een onderzoek uit 2020 was een dierenarts geïnterviewd die tips heeft gegeven voor het kopen van kattenvoer. Hij geeft aan dat je dit hetzelfde moet benaderen als het kopen van je eigen ontbijt. Het moet goed uitgebalanceerd zijn.

Daarnaast geeft Kornreich aan dat je beter geen kattenvoer kan kopen met erwten of peulvruchten. Er is wat bewijs dat deze ingrediënten kunnen zorgen voor hartproblemen. Ook rauw vlees is iets om te ontwijken. Hier schuilen vaak veel bacteriën in. Als laatste kan je exotische ingrediënten ook maar beter overslaan. Deze ingrediënten zijn vaak niet goed bestudeerd waardoor je niet weet hoe je kat er op gaat reageren.

Beste kattenvoer supermarkt

Kattenvoer is tegenwoordig te koop in vele webshops en dierenwinkels, maar ook supermarkten. Kattenvoer dat een supermarkten verkrijgbaar is, varieert erg in prijs en kwaliteit. Sommige supermarkten willen graag betaalbare opties aanbieden. Sommige merken kunnen daarom meer vulstoffen, kunstmatige toevoegingen en minder hoogwaardige eiwitten bevatten. Als je naar supermarkt gaat, is het daarom erg belangrijk om de ingrediëntenlijst te checken.

We raden je in ieder geval altijd aan om niet te besparen op kattenvoer. Jouw kat verdient het beste voor zijn ontwikkeling. Ook kan je overleggen met de dierenarts of de kattenvoeding uit de supermarkt voldoet aan de behoeften van je huisdier.

Beste kattenvoeding

Het is belangrijk dat je het verschil tussen droogvoer en natvoer weet om de beste kattenvoeding aan je kat te geven. Hieronder leggen we je het verschil uit en bespreken we de voor- en nadelen.

Beste droogvoer katten

Droogvoer bestaat voor katten vaak uit brokken. Deze brokken bieden een gemak en een langere houdbaarheid dan natvoer. Echter hebben ze wel een lager vochtgehalte wat voor een probleem zou kunnen zorgen. Brokjes ondersteunen de tandgezondheid, omdat katten moeten kauwen. Het is belangrijk om voor hoogwaardig droogvoer te kiezen en deze uit te balanceren met natvoer om de hydratatie te verbeteren.

Beste natvoer katten

Natvoer heeft een hoge vochtigheidsgraad wat zorgt voor een goede hydratatie. Het is dus een perfecte aanvulling op droogvoer. Voor kieskeurige eters is natvoer erg geschikt. Katten vinden het namelijk vaak ontzettend lekker. Het enige nadeel aan natvoer is dat het niet zo lang houdbaar is nadat je het eenmaal geopend hebt. Het alleen gebruiken van natvoer is niet voldoende om aan alle voedingsstoffen te komen. Het merk 'Almo' (nummer 7 in de lijst) raadt aan op 60% natvoer en 40% droogvoer aan te houden.

Beste natuurlijke kattenvoer

Natuurlijk kattenvoer legt de nadruk op onbewerkte ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Het bevat vaak een uitgebalanceerde mix van eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Zo komen katten aan de natuurlijke voedingsbehoeften. Veel natuurlijke voedingsopties vermijden ook granen en vulstoffen die minder essentieel zijn voor de voeding van katten. Deze voeding biedt een natuurlijk dieet die vaak wordt onderhouden door wilde katten. De focus ligt hierbij op vers vlees.

Samenvatting

In deze blog hebben we je meegenomen langs de top 8 beste kattenvoer. Heb je geen tijd om deze hele blog door te scrollen voor dit lijstje? Dan hebben we hem hier nogmaals voor je opgesomd. Je kan direct doorklikken naar de webshops om jouw favoriete voeding te bestellen.

 1. Felix Original in Gelei Mix Selectie
 2. Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer - Kip
 3. Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer
 4. Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer
 5. Royal Canin Sterilised 37 - Kattenvoer
 6. Royal canin kitten kattenvoer
 7. Almo Nature Hfc Cat Natural Blik
 8. Royal Canin Maine Coon Adult - Kattenvoer

Top 8 beste kattenvoer

Naast dat we je mee hebben genomen langs deze topproducten, hebben we je ook info gegeven over:

 • de beste kattenbrokken;
 • het beste kattenvoer volgens de dierenarts;
 • de beste kattenvoeding uit de supermarkt;
 • het verschil tussen droogvoer en natvoer;
 • en natuurlijk kattenvoer.

We hopen dat je iets aan deze blog hebt gehad en dat je nu een weloverwogen keuze kan maken voor je kat!

Bronnen

Misschien vind je dit ook interessant!

Reacties
Categorieën