Top 7 beste krabpaal
Beste kattenproducten
Lisa
Beste kattenproducten
12/22/2023
9 min
0

De beste krabpaal

12/22/2023
9 min
0

Iedereen die wel eens katten heeft gehad, weet dat ze aan alles krabben wat los en vast zit. Dit doen om hun nagels scherp te houden. De beschadigde lagen van de nagels laten los en de scherpere lagen komen bloot te liggen. Voor deze eigenschap kan je het beste een geschikte krabpaal in huis halen. Maar welke soort is nou het beste voor jouw kat? Dit wilden wij graag voor jouw onderzoeken. In deze blog lichten we de top 7 beste krabpaal uit.

Daarnaast geven we je informatie over de verschillende soorten krabpalen. We lopen ook langs de eigenschappen van een goede krabpaal. Daarnaast geven we een overzicht van de verschillende accessoires die bij krabpalen kunnen zitten. Als laatste geven we je een overzicht van wat de beste krabpalen zijn voor grote katten. Laten we snel deze blog induiken!

De beste krabpalen op een rijtje

Er zijn verschillende soorten krabpalen op de markt. Sommigen zijn speciaal gemaakt voor grote katten, volwassen katten en anderen weer voor kittens. Daarnaast zijn er krabpalen die bestaan uit verschillende verdiepingen, krabpalen met 1 paal of krabplanken/-matten. Heb je geen tijd om elke krabpaal individueel langs te gaan? Geen zorgen! Hieronder hebben we het lijstje alvast voor je opgesomd. Zo kan je gelijk doorklikken naar de vertrouwde webshops.

 1. Hoppa! Multi-Level Kattenboom
 2. Adori Krabpaal Luna
 3. RHRQuality Corner Coon Krabpaal
 4. Beeztees luxe Sisal - Krabplank
 5. TecTake Marcel Krabpaal
 6. Krabgolf Mimi
 7. Adori Krabpaal Op Voet Eva

1. Hoppa! Multi-Level Kattenboom

De Hoppa! Multi-Level Kattenboom is een kattenboom met meerdere verdiepingen. Hij heeft verschillende platforms en schuilplaatsen waar je kat kan spelen en rusten. Ook heeft hij meerdere krabpalen die de nagels van je kat gezond houden en tegelijkertijd je meubels beschermen. Deze kattenboom is ontworpen om een actieve houding te bevorderen en daarnaast de gezondheid op pijl te houden.

Een voordeel, maar ook nadeel is dat deze kattenboom zo groot is. Hierdoor hebben katten genoeg te bekennen en hebben ze echt hun eigen plekje. Ook is hij geschikt voor grote katten en huishoudens met meerdere katten. Daarentegen is hij wel erg groot en kan het zijn dat hij niet in jouw woonkamer past.


Hoppa! Multi-Level Kattenboom

2. Adori Krabpaal Luna

De Adori Krabpaal Luna is een compacte een veelzijdige krabpaal voor katten. Deze krabpaal heeft net zoals de Hoppa! krabboom meerdere verdiepingen. Wel is deze krabpaal wat kleiner waardoor hij makkelijk in kleinere huizen past. De krabpaal biedt opties tot klimmer, slapen en krabben. Dit is een krabpaal waarmee katten wel even zoet zijn.

Klanten geven aan dat de krabpaal makkelijk te monteren is. Daarnaast is de paal erg stabiel. Doordat de krabpaal wel iets kleiner is dan de Hoppa! krabboom, kan het zijn dat hij minder geschikt is voor grote katten of huishoudens met meerdere katten.

Adori Krabpaal Luna

3. RHRQuality Corner Coon Krabpaal

Met ongeveer 48 kilo aan gewicht en 1,5 meter in lengte is de RHRQuality Corner Coon Krabpaal een goede krabpaal voor grote katten. Hij heet ook niks voor niks de Corner Coon, omdat hij ook zeer geschikt kan zijn voor Maine Coons. Door zijn hoekontwerp neemt hij niet veel ruimte in en is hij ideaal voor kleine woonruimtes.

De RHRQuality krabpaal bestaat uit meerdere lagen met een huisje en comfortabele hangmatten. Hij is daarnaast geliefd om zijn stabiliteit en duurzaamheid. Hij kan lang gebruikt worden. Hier tegenover staat wel een hoger prijskaartje. Het is echt een investering in een stevige krabpaal voor grote katten.

RHRQuality Corner Coon Krabpaal

4. Beeztees luxe Sisal - Krabplank

Wil je wat anders dan een standaard krabpaal of krabboom? Dan is de Beeztees luxe Sisal - Krabplank misschien wel wat voor jou. De krabplank is een makkelijke oplossing om aan de krabbehoeften van je kat te voldoen. Hij is bekleed met duurzaam sisal materiaal. Dit is ideaal voor het verzorgen van de klauwen. Het slanke ontwerp maakt het makkelijk te plaatsen in verschillende ruimtes in je huis.

Hoewel de Beeztees krabplank wel ruimtebesparend en praktisch is, biedt hij niet extra speel- of rustgelegenheid. Het wordt vaak aangeraden om deze krabplank als aanvulling te nemen op je andere krabpaal of krabboom.

Beeztees luxe Sisal - Krabplank

5. TecTake Marcel Krabpaal

De TecTake Marcel Krabpaal is een uitgebreide krabpaal voor katten. Met meerdere platforms, speeltouwen en een schuilplaats, biedt hij opties voor klimmen, spelen, krabben en rusten. De TecTake paal is gemakt van duurzame materialen. Daarnaast is hij bekleed met zacht pluche voor extra comfort.

Net zoals de Hoppa! krabboom, is de TecTake krabpaal ook vrij groot. Het kan dus een uitdaging zijn om hem in een kleine woonkamer neer te zetten. Het is een goede keuze voor actieve katten en huishoudens die op zoek zijn naar krab- en speelopties.

TecTake Marcel Krabpaal

6. Krabgolf Mimi

De Krabgolf Mimi is een innovatief en speels krabmeubel. Net zoals de Beeztees krabplank, is dit ook geen traditionele krabpaal. Door zijn golfvormige ontwerp stimuleert het natuurlijke krabgedrag van een kat. Daarnaast is het een speels object die aantrekkelijk is voor jouw kat. Hij is gemaakt uit stevig karton en bekleed met duurzaam krabmateriaal.

De Krabgolf Mimi is een ruimtebesparend object en kan in verschillende ruimtes worden geplaatst. Wel mist het, net zoals de krabplank, de voordelen van een traditionele krabpaal. Ook deze krabgolf kan je het beste als aanvulling kopen op je huidige krabpaal of krabboom.

Krabgolf Mimi

7. Adori Krabpaal Op Voet Eva

De Adori Krabpaal Op Voet Eva is een stijlvolle en compacte krabpaal voor katten. Hij bestaat uit een stevige voet en een rechtopstaande paal. Hij is bekleed met sisal. Sisal is ideaal voor de klauwverzorging. Deze krabpaal heeft geen huisjes, hangmatjes, touwen of andere speeltjes. De makkelijke structuur past goed in verschillende interieurs. Deze krabpaal is ideaal voor kleine woonruimtes of als aanvullende paal of de grotere krabpalen.

Adori Krabpaal Op Voet Eva

De eigenschappen van een stevige krabpaal

Een stevige krabpaal is niet alleen belangrijk voor het leven van een kat, maar hij draagt ook bij aan het heel houden van je meubels. Bij het kiezen van de juiste krabpaal voor jouw kat, zijn er verschillende eigenschappen waar je op kan letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten uitgelicht.

Stevigheid en stabiliteit

Het is belangrijk dat een krabpaal stevig en stabiel is. Je wilt natuurlijk niet dat je kat bij de geringste beweging ervoor zorgt dat de krabpaal omvalt. Hij moet robuust genoeg zijn om het gewicht van je kat te ondersteunen. Als je een grote kat hebt, is het dus belangrijk om er op te letten dat je een stevigere krabpaal kiest dan voor kittens. Een stevige en stabiele krabpaal is essentieel voor de veiligheid van je kat.

Duurzaam krabmateriaal

Sisal of stevig tapijt is fijn krabmateriaal die het lang uithoudt. Dit is ook aantrekkelijk voor katten. Het materiaal moet bestand zijn tegen herhaaldelijk krabben.

Voldoende ruimte of hoogte

Katten hebben het natuurlijke instinct om te klimmen en de hoogte op te zoeken. Een krabpaal moet daarom hoog genoeg zijn om een deze behoefte te voldoen. Daarnaast moet hij voldoende ruimte bieden voor de kat om zich uit te strekken.

Verschillende texturen en vormen

Een kat heeft vaak interesse in verschillende texturen en vormen. Dit wekt de interesse van je kat en stimuleert het natuurlijke speelgedrag.

Extra accessoires

Sommige krabpalen hebben accessoires. Deze zullen we nog breder toelichten in de paragraaf 'Wat kan er allemaal bij een krabpaal zitten?'. Deze accessoires kunnen bestaan uit schuilplaatsen, hangmatten, speeltjes of touwen. Dit biedt meer mogelijkheden voor spelen en ontspanning.

Veiligheid

Zoals al kort benoemd onder 'Stevigheid en stabiliteit' is het belangrijk dat je krabpaal stevig staat en robuust is. Zo voorkom je dat hij zomaar omvalt terwijl je kat erop zit. Daarnaast moeten alle onderdelen op de krabpaal veilig zijn. Dit houdt in dat er geen scherpe randen of loshangende onderdelen aan zitten.

Wat kan er allemaal bij een krabpaal zitten?

Accessoires kunnen een hoop toevoegen aan een krabpaal. Ze verhogen de functionaliteit waardoor je kat meer kan spelen en uit kan rusten. Per krabpaal verschilt het welke onderdelen er bij zitten. Hieronder hebben we meest voorkomende uitgelegd.

Wasbaar kussen

Een wasbaar kussen biedt een zachte en comfortabele plek voor je kat om te rusten. Het feit dat het wasbaar is, maakt het onderhoud makkelijk en hygiënisch. Zo hoef je je niet in gekke bochten te wringen om de kussens schoon te krijgen.

Dikke bodemplaat

Een stevige en dikke bodemplaat zorgt voor stabiliteit. Dit zorgt ervoor dat de krabpaal niet zomaar omvalt wanneer je kat er op speelt. Actieve katten kunnen namelijk nog wel eens gekke bewegingen maken. Met een goede bodemplaat zijn je katten altijd veilig.

Verschillende verdiepingen

Een krabpaal met meerdere verdiepingen is fijn voor het natuurlijk klimgedrag van katten. Hiernaast bieden ze ook meerdere plekken om uit te rusten.

Hangmatten

Deze zachte en schommelende elementen zijn ideaal voor katten om in te relaxen. Hierdoor wordt de krabpaal een favoriete rustplaats.

Speeltouw van sisal of sisalpalen

Een stevig touw, vaak van sisal, biedt een extra kraboppervlak en stimuleert spel en lichaamsbeweging. Ook sisalpalen helpen bij dit extra kraboppervlak

Speeltjes

Kleine speeltjes, zoals balletjes of veertjes, houden de aandacht van de kat vast en stimuleren hun jachtinstinct.

Kat op plateau krabpaal

Beste krabpaal voor grote katten

Als je een krabpaal gebruikt voor grote katten of zwaardere katten, moet hij voldoen aan een aantal kenmerken. Zo zorg je ervoor dat je aan de behoeften voldoet van je kat.

Grote krabpalen moeten vooral stevig en stabiel zijn. Hierbij is een stevige bodemplaat essentieel om omvallen te voorkomen. Daarnaast moeten de kraboppervlakken van een duurzaam materiaal zijn. Grotere katten hebben nou eenmaal grotere klauwen. Ook hebben ze meer ruimte nodig. Je komt dus al vaak uit bij een krabpaal met ruimte platforms en slaapplaatsen. Ook moeten ze hoger zijn dan standaard krabpalen om ruimte te bieden voor het klimmen en verkennen.

Luxe krabpaal grote katten

Luxe krabpalen voor grote katten combineren functionaliteit met extra comfort en stijl. Deze krabpalen hebben vaak meerdere ruime platforms en grote slaapruimtes. Daarnaast zijn ze bekleed met zachte, hoogwaardige materialen.

Voorbeelden zijn de RHRQuality Corner Coon Krabpaal en de Adori Krabpaal Mosey. Deze combineren een robuuste constructie en stijlvol ontwerp. Ze zijn ideaal als je wat stijl in je interieur wilt brengen en daarnaast comfort voor je kat wilt bieden.

Beste krabpaal Maine Coon

Een Maine Coon is een van de grootste huiskatten ter wereld. Ze staan bekend om hun grootte, de pluizige vacht en een lange pluimstaart. Daarnaast zijn ze vriendelijk, speels en intelligent. Vanwege hun grootte is er een andere krabpaal nodig dan de traditionele.

Maine Coons zijn zware katten en daarom is het voor dit ras ook weer belangrijk dat er gekozen wordt voor een stevige bodemplaat. Vanwege hun zwaarte moet de platforms ook stevig en ruim zijn. Bij voorkeur moet er gebruik gemaakt worden van sisaltouw. Dit is een sterk materiaal waar je Maine Coon zijn krabbehoeften goed aan kwijt kan. Ook een hogere krabpaal is essentieel.

Maine Coon op krabpaal

Beste katten krabpalen

In deze blog hebben we je meegenomen langs de top 7 beste krabpaal en gaven we je hier nog veel meer informatie over. We namen je mee langs alle kenmerken, de voordelen, eventuele nadelen en klantreviews. Liever niet terugscrollen voor de top 7? Geen probleem! Hieronder hebben we ze opnieuw voor je op een rijtje gezet.

 1. Hoppa! Multi-Level Kattenboom
 2. Adori Krabpaal Luna
 3. RHRQuality Corner Coon Krabpaal
 4. Beeztees luxe Sisal - Krabplank
 5. TecTake Marcel Krabpaal
 6. Krabgolf Mimi
 7. Adori Krabpaal Op Voet Eva

Top 7 beste krabpaal

Deze beste producten zijn krabpalen die onderling veel van elkaar verschillen. De ene is een traditionele krabpaal, de ander is een stuk groter en je hebt ook nog krabplanken. We hopen je voldoende info te hebben gegeven zodat je een goede keuze kan maken.

Hiernaast gaven we je ook meer informatie over welke eigenschappen een stevige krabpaal moet hebben, welke accessoires een krabpaal kan hebben en wat belangrijk is voor grote katten.

Misschien vind je dit ook interessant!

Reacties
Categorieën