Top 4 beste muizenval
Lisa
12/22/2023
11 min
0

De beste muizenval van 2024

12/22/2023
11 min
0

Heb jij last van meerdere muizen thuis? Dit kan erg vervelend zijn. Muizen kunnen namelijk bacteriën meedragen in hun urine waardoor je salmonella op kan lopen. Het is dus niet zo hygiënisch om deze beestjes rond te hebben lopen in je huis. In deze blog bespreken we de beste muizenval van 2024 en geven we je nog een aantal andere alternatieven.

Wij zijn er voor alle dieren en willen het beste voor deze knaagdiertjes. Daarom zijn alle muizenvallen genoemd in deze blog diervriendelijk. Want al zijn muizen soms ontzettend vervelend, wat ons betreft verdienen ze wel een mooi leven in de natuur. Laten we snel beginnen!

De beste muizenval op een rijtje

We beginnen deze blog met 3 diervriendelijke beste muizenvallen die goed bij ons uit de test zijn gekomen. Het lijstje bestaat uit 2 vangkooien en 1 vangemmer waarmee je muizen levend kan vangen en weer buiten vrij kan laten. Heb je geen tijd om deze hele blog door te lezen? Geen probleem! We hebben hieronder de 3 producten alvast voor je opgesomd zodat je direct door kan klikken naar de webshop:

 1. Wonact Muizenval
 2. Olenka - Diervriendelijke Muizenval
 3. Strex Muizenval

We gaan je meenemen langs onze bevindingen en leggen je de voor- en nadelen uit van deze beste muizenvallen.

1. Wonact Muizenval

De Wonact Muizenval is de eerste diervriendelijke muizenval die we gaan bespreken. Deze muizenval is naast diervriendelijk ook duurzaam. Hij is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Wanneer je de val uiteindelijk niet meer nodig bent, kan je hem gemakkelijk bij het huisafval kwijt. Zo draag je ook nog eens bij aan een circulaire economie!

Deze muizenval is ontworpen om muizen op een humane manier te vangen zonder ze pijn te doen. Hij is erg makkelijk in gebruik. Je hoeft alleen maar de achterkant van de val open te schuiven, het aas erin te doen en de achterkant weer dicht te schuiven. Daarna komen de muizen op de kooi af en worden ze gevangen. Ook kan je de val zowel binnen als buiten gebruiken.

Mensen geven aan dat de val snel zijn werk doet en dat muizen daarna weer gemakkelijk vrij te zetten zijn.

Voordelen

✔ De val is herbruikbaar
✔ Er zit een schoonmaakborsteltje bij
✔ Het is makkelijk op te zetten

Nadeel

✖ Er past maar 1 muis in

Wonact Muizenval

2. Olenka - Diervriendelijke muizenval

De Olenka - Diervriendelijke Muizenval is een muizenval die je bovenop een emmer kan zetten. Deze emmer krijg je er in dit geval zelfs bij. In de emmer en bij de binnenkant van de val kan je wat pindakaas of nootjes doen. Dit is een ideale val als je last hebt van een muizenplaag. Dankzij de grootte van de val en de emmer kan je hier ook ratten mee vangen. Bij de emmer val zit ook een trappetje naar boven toe. Zo komen muizen eenvoudig bij de bovenkant van de emmer. Het vangen kan beginnen!

In de reviews van Bol.com is af te lezen dat klanten blij zijn dat er een bijpassende emmer bij wordt geleverd.

Eindelijk de beste muizenval die met emmer geleverd wordt. Voorheen al anderen besteld alleen was het zelf erg lastig om de juiste emmer te vinden.

Voordelen

✔ De val is herbruikbaar
✔ Erg makkelijk te gebruiken

Nadeel

✖ Prijziger in aankoop

Olenka - Diervriendelijke muizenval

3. Strex Muizenval

De Strex Muizenval is een houten muizenval die vergelijkbaar te werk gaat als de Wonact muizenval. Deze beste muizenval is ook te gebruiken voor kleinere muizen. Het triggermechanisme is namelijk erg gevoelig. Hierdoor komen muizen in huis niet zomaar weg met het aas. Ook zit er staartbescherming aan het voorste deurtje. Zo weet je zeker dat de muis zich niet verwond.

Ook deze beste muizenval is makkelijk in gebruik. Via het achterste deurtje kan je het lokaas op de haak plaatsen. Vervolgens doe je dit deurtje weer dicht en is het afwachten op een muis.

Mensen zijn enthousiast over de Stres Muizenval. In reviews geven ze aan dat de val makkelijk werkt.

Voordelen

✔ De kooi is veilig voor kinderen en andere huisdieren door het veiligheidsmechanisme
✔ De val is herbruikbaar

Nadeel

✖ Er past maar 1 muis in

Strex Muizenval

De beste muizenval van 2024

Je zit vast al met spanning te wachten op de beste muizenval van 2024. De andere 3 beste muizenvallen waren al fijne producten.

Toch is de beste diervriendelijke muizenval de Luna Muizenval Hout Recht. Deze muizenval heeft twee ingangen, waardoor je 2 muizen tegelijk kan vangen. Als je deze val langs een wand zet, kunnen de beestjes er langs twee kanten in komen. Muizen lopen vaak langs wanden, dus dit is erg effectief.

De Luna Muizenval Hout Recht lijkt veel op de Strex Muizenval. Door het open ontwerp hoef je niet bang te zijn dat het muisje geen adem meer kan krijgen. Hierdoor ervaart de muis ook minder stress. Door wat pindakaas of kaas op de pinnetjes te plaatsen als aantrekkelijk lokaas, vang je de diertjes nog een stuk sneller.

Nadat je de muizen levend gevangen hebt, kan je ze een paar kilometer van je huis weer loslaten. Zo voorkom je dat ze weer de weg terugvinden naar je huis. Wat ons betreft is dit dus echt de beste muizenval van 2024!

Beste muizenval - Luna Muizenval

Soorten muizenvallen

Als je last hebt van een muizenplaag is het belangrijk om voor de beste muizenval te kiezen. Onder deze paragraaf vertellen we je meer over de verschillende soorten beste muizenvallen. We gaan hierbij ook kijken naar de minder diervriendelijke varianten. Denk bijvoorbeeld aan elektrische muizenvallen of traditionele muizenvallen. Ga je liever voor diervriendelijk, snelheid of de bewezen methoden? Voor ieder is er wat wils! Laten we snel gaan kijken welke de beste muizenval is voor jouw behoeften.

Beste diervriendelijke muizenval

De beste diervriendelijke muizenvallen bieden je de optie om op een humane manier van ongewenste knaagdieren af te komen. Of het nou ratten of andere muizen zijn. Je kan ze hiermee allemaal vangen zonder dat ze dood gaan. In tegenstelling tot klassieke muizenvallen, hebben diervriendelijke vallen het doel om de muis in leven te houden. Zo kunnen ze later weer op een veilige locatie vrij worden gelaten. Een goede muizen heeft een aantal belangrijke eigenschappen:

 • Humane manier van vangen - Deze vallen vangen op een diervriendelijke manier ratten en muizen. Dit soort vallen moeten ervoor zorgen dat deze knaagdieren gevangen kunnen worden zonder enige vorm van letsel.
 • Herbruikbaar - Deze muizenvallen zijn vaak herbruikbaar. Bij sommige types krijg je er zelfs een schoonmaakborstel bij. Zo kan je de val keer op keer gebruiken bij een muizenplaag.
 • Veilig voor kinderen en huisdieren - Een goede muizenval die diervriendelijk is, is ook veilig voor kinderen en andere huisdieren. Ze moeten veiligheidsmechanismen hebben die ongewenste toegang onmogelijk maakt.

Door te kiezen voor een diervriendelijke muizenval, kies je voor een duurzame aanpak voor het bestrijden van muizen. Als diervriendelijke muizenval kan je bijvoorbeeld de Luna Muizenval Hout Recht kiezen die als beste uit de test komt!

Beste elektrische muizenval

Elektrische muizenvallen zijn vrij nieuw. Ze zijn een moderne benadering van ongediertebestrijding waarbij snelheid en precisie samenkomen. Deze vallen zijn ontworpen om muizen en ratten te vangen zonder gebruik te maken van gifstoffen of traditionele vallen. Deze vallen moeten ervoor zorgen dat de dode muis zeer snel en pijnloos overlijdt. Een elektrische muizenval moet aan een aantal eigenschappen voldoen om gezien te worden als een goede muizenval.

 • Snelle en pijnloze dood - Het is belangrijk dat een elektrische muizenval zorgt voor een snelle en pijnloze dood. We willen namelijk niet dat een muis een lange lijdensweg heeft. Met een elektrische schok overlijdt het muisje snel en zonder stress.
 • Herbruikbaar en duurzaam - Een elektrische muizenval is vaak wat duurder in aanschaf dan traditionele muizenvallen. Daarom is het belangrijk dat deze vallen herbruikbaar zijn. Zo kan je langdurig gebruik maken van het apparaat en is het uiteindelijk ook goed voor het milieu.
 • Veilig en hygiënisch - Het is belangrijk dat een elektrische muizenval veilig en hygiënisch is. We willen natuurlijk niet dat nieuwsgierige kinderen of dieren een schok krijgen wanneer ze de val aanraken.

Elektrische muizenvallen zijn op een bepaald vlak ook diervriendelijke manieren om een muis te vangen. Ze geven de muis of rat direct een schok en maken het een stressvrije ervaring voor het beestje. Kies bijvoorbeeld voor de Owltra Elektrische Muizenval.

Beste traditionele muizenval

Ook traditionele muizenvallen blijven een populaire keuze bij mensen die snel van muizen af willen. Deze vallen zijn vaak te herkennen aan hun houten constructie met ijzeren draadje. Deze muizenvallen zijn helaas niet diervriendelijk. Echter bieden ze wel een snelle manier om van de overlast af te komen. Traditionele muizenvallen moeten ook aan wat eigenschappen voldoen om als een goede muizenval gezien te worden.

 • Makkelijk en doeltreffend ontwerp - De traditionele muizenval is vaak makkelijk ontworpen. Ze zijn goed te gebruiken voor zowel ervaren muizenvangers als nieuwkomers.
 • Goedkoop - Een traditionele muizenval is vaak erg goedkoop. Vooral als je ze naast de modernere oplossingen legt. Ze zijn daarom ook toegankelijker voor een breed publiek. Mensen die zoeken naar een budgetvriendelijke oplossing, zullen vaak uitkomen op deze muizenval.
 • Snel resultaat - Net zoals de elektrische muizenval, biedt de traditionele muizenval ook een snel resultaat. Wanneer de val goed is ingesteld worden muizen snel en effectief gevangen.

Ondanks hun populariteit hebben traditionele muizenvallen ook wat nadelen. Als de vallen niet goed ingesteld zijn of de muis sterk is, kan de muis een lange lijdensweg doorgaan. Toch vormen ze een praktische en snelle oplossing. Er zijn veel verschillende traditionele muizenvallen op de markt. Kies bijvoorbeeld voor de populaire Wonact Muizenval.

Traditionele muizenval met kaas

Welke muizenval werkt het beste

De keuze voor de beste muizenval hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke voorkeuren, de specifieke muizensituatie en humane overwegingen. Voor diegenen die streven naar een diervriendelijke manier zijn diervriendelijke vallen de beste keuze. Hierbij worden de muizen levend gevangen en dan weer vrij gelaten. Deze vallen zijn ontworpen om muizen op een humane manier te vangen. Ook zijn ze herbruikbaar en veiligheid voor dieren en kinderen.

Voor wie op zoek is naar een snelle oplossing, bieden elektrische muizenvallen een goede manier om muizen pijnloos te doden. Ze combineren snelheid met herbruikbaarheid en veiligheidsfuncties. Hierdoor zijn ze een goed alternatief voor traditionele muizenvallen.

Traditionele muizenvallen kunnen voor sommige mensen ook nog steeds een praktische keuze zijn. Ze zijn makkelijk te gebruiken en goedkoop in aanschaf. De vallen bieden een snel resultaat. Dit kan handig zijn in situaties waar directe actie nodig is.

In het algemeen is er geen one-size-fits-all antwoord op welke muizenval het beste werkt. De beste keuze hangt af van individuele behoeften, humane overwegingen en de specifieke omstandigheden van de overlast.

Wat moet je in een muizenval doen?

Je kan verschillende soorten lokaas in een muizenval doen. Het is belangrijk om het juiste lokaas te kiezen om effectieve resultaten te krijgen. Muizen zijn vaak nieuwsgierig naar geuren en eten. Aantrekkelijk lokaas dat veel gebruikt wordt, is pindakaas. Dit heeft een sterke geur en plakkerige textuur. Hierdoor hebben muizen moeite om het te eten zonder in de val gelokt te worden.

Ook noten, zaden, gedroogd fruit en chocolade zijn ook populaire keuzes voor lokaas. Het is belangrijk dat de lokaas zo in de vak wordt geplaatst dat de muis er volledig in loopt. Anders kan de muis nog ontsnappen. Het is slim om te experimenteren met verschillende soorten lokaas, omdat voorkeuren van muizen vangen kunnen verschillen. Dit kan liggen aan de omgeving en andere voedselbronnen in de buurt.

Ook lokstof kan een goede keuze zijn voor lokaas. Vaak zitten er in deze lokstoffen ook hints naar het al populaire lokaas. Lokstof kan in de vorm van poeder, gel en vloeistof komen.

Etende muis

Waar moet je op letten bij het kopen van een muizenval?

Zoals is beschreven bij de verschillende soorten muizenvallen is het belangrijk dat muizenvallen aan bepaalde eigenschappen moeten voldoen om als goed te worden gezien. Veel van de overwegingen die je kan maken bij het kiezen van de beste muizenval, liggen aan eigen specifieke behoeften.

Als eerste moet je kiezen voor een type muizenval. Je hebt de diervriendelijke varianten, elektrische muizenvallen en traditionele muizenvallen. Diervriendelijke muizenvallen zijn geschikt voor het vangen en vrijlaten van muizen. Elektrische muizenvallen zijn snel en kunnen effectief muizen doden. Traditionele muizenvallen daarentegen bieden dan weer een snelle, makkelijke en goedkope manier.

Ook duurzaamheid en herbruikbaarheid van de val is belangrijk. Maar ook niet geheel onbelangrijk: de veiligheid. Je hebt te maken met een apparaatje die muizen kunnen vangen in een handomdraai. Dit moet niet gevaarlijk worden voor andere dieren of zelfs voor kinderen. Ook moet je er goed op letten dat het lokmiddel niet giftig is. Wij raden lokmiddelen zonder muizengif aan.

Zwarte muis in holletje

Hoe vang je het snelst een muis?

Sommige mensen denken dat het vangen van muizen een hele onderneming is. Maar met deze tips, ben je snel van het ongedierte af. Om snel een muis te vangen, is het belangrijk om de goede muizenval te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je succesvol bent in het vangen van muizen. Een diervriendelijke muizenval is handig om muizen levend te vangen. Op deze manier verwond je de muis niet. Zodra de muis de val binnen stapt, zal het mechanisme ervoor zorgen dat de muis gevangen wordt. Controleer regelmatig de gevangen muizen om ervoor te zorgen dat je snel kunt handelen en ze op een goede plaats kunt vrijlaten. Met deze diervriendelijke aanpak is het vangen van muizen een effectieve en humane manier om het probleem aan te pakken. Zorg er wel voor dat de gevangen muis niet zomaar uit de val kan ontsnappen.

Het vangen van muizen kan ook met andere soorten vallen. Als je een snelle oplossing wil, kan je het beste gaan voor elektrische of traditionele muizenvallen. Met deze apparaten wordt het vangen van muizen sneller, maar gaan de muizen wel dood.

Muis achter hek

Samenvatting

In deze blog hebben we de beste muizenval van 2024 besproken. We hadden een top 3 beste muizenvallen besproken waarmee we je alvast opwarmden voor de grote winnaar. De beste muizenval is de Luna Muizenval Hout Recht. Met zijn twee ingangen, wordt het vangen van muizen een eitje. Vergeten wat de andere 3 beste muizenvallen waren? Geen zorgen! Hier nog een keertje op een rijtje:

 1. Wonact Muizenval
 2. Olenka - Diervriendelijke Muizenval
 3. Strex Muizenval

We hebben je uitgebeid meegenomen langs de beste muizenval van 2024. Daarnaast hebben we je natuurlijk ook iets meer informatie gegeven over het vangen van muizen. En hoe je dit het beste aan kan pakken. Met deze blog kom je snel van de muizen af!

Misschien vind je dit ook interessant!

Top 4 beste muizenval

Reacties
Categorieën