top 5 beste hondenvoer
Beste hondenproducten
Lisa
Beste hondenproducten
12/22/2023
10 min
0

De top 5 beste hondenvoer

12/22/2023
10 min
0

Heb je net een hond gekregen? Of heb je al een tijdje een hond en eet hij niet goed? Het kan zijn dat je niet goed weet welk hondenvoer het beste is voor je trouwe viervoeter. Of dat je erachter bent gekomen dat je hond gevoelig is voor bepaalde ingrediënten. Dan is het belangrijk om je in te lezen in verschillende merken hondenvoer. Zo zorg je ervoor dat je hond een gezond leven leidt. Wij willen graag het beste voor het dier. Daarom geven we je in deze blog een top 5 van het beste hondenvoer.

Alles op een rijtje

Heb je niet zo veel tijd om deze hele blog te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je een lijstje met onze top 5 beste hondenvoer opgesomd.

 1. BONZO Menubrokken Adult - Hondenvoer - Kip & Groenten
 2. Eukanuba Dog Adult Large Breed - Kip - Hondenvoer
 3. Cavom Compleet - Hondenbrokken - Geperst
 4. Royal Canin Medium Adult - Hondenvoer
 5. Seberus Fresh Lamb - natuurlijk graanvrij hondenvoer

1. BONZO Menubrokken Adult - Hondenvoer - Kip & Groenten

BONZO hondenvoer valt onder het merk Purina. Ze houden zich aan 5 beloftes. Namelijk compleet & uitgebalanceerd, kwaliteit, traceerbaarheid, expertise en 2025 streven. Dit laatste betekent dat Bonzo er naar streeft om in 2025 alle verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken. Deze 5 beloftes klinken als muziek in de oren en zijn misschien ook wel de reden dat de BONZO Menubrokken Adult op plek 1 staan in deze top 5. Laten we er eens verder induiken.

In BONZO Menubrokken Adult zitten veel hoogwaardige eiwitten en andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor jouw hond. Het heeft ongeveer alle voordelen die je maar wilt hebben als hondeneigenaar. De brokken ondersteunen de natuurlijke afweer, ze bevatten vitamines A, D en E, ze zorgen voor een glanzende vacht en een gezonde huid en daarnaast helpt het bij het behouden van gezonde tanden en gezond tandvlees. De smaak van deze brokken zijn kip en groenten, dus ze zijn ook nog eens heerlijk voor jouw hond. Daarnaast zijn deze brokken voor alle formaat honden.

Het enige wat je op deze brokken aan zou kunnen merken, is dat ze niet biologisch en graanvrij zijn. Mocht je hond hier gevoelig voor zijn, is het handig om verder te zoeken. Kijk bijvoorbeeld naar de vijfde optie in dit lijstje. Al met al is het niet verbazingwekkend dat wij deze brokken als het beste voer bestempelen.

BONZO Menubrokken Adult hondenvoer

2. Eukanuba Dog Adult Large Breed - Kip - Hondenvoer

Het Eukanuba Dog Adult Large Breed hondenvoer is een goed merk hondenvoer voor grote, volwassen honden. Het merk heeft verschillende soorten hondenvoer. Echter springt deze er bovenuit met vele positieve reviews. Grote honden hebben regelmatig last van hun gewrichten. Het Eukanuba Dog Adult Large Breed hondenvoer bevat een lager vetgehalte. Dit zorgt voor het behoud van een gezond gewicht en het ontlasten van gewrichten.

Er zitten kwalitatieve dierlijke eiwitten in. Kip is een belangrijk ingrediënt hiervoor. Daarnaast zitten er goede vetten, koolhydraten, vezels en vitamines en mineralen in. Ook is de Eukanuba Dog Adult Large Breed hondenvoer ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen. Zo is er een volledig uitgebalanceerd dieet gemaakt die goed is voor (zeer) grote rassen.

Eukanuba Dog Adult hondenvoer

3. Cavom Compleet - Hondenbrokken - Geperst

De Cavom Compleet geperste brokken zijn onweerstaanbaar voor de meeste honden. Doordat ze bestaan uit geperste brokken, zijn de brokken luchtiger en komt er meer geur vrij.

Dit hondenvoer is geliefd bij honden die last hebben van gezondheidsproblemen. Onder andere huidproblemen, een ruwe vacht, gebitsproblemen en een moeilijke spijsvertering. Na een korte tijd deze brokken gegeven te hebben, merk je al verschil bij je hond. De vacht wordt zachter, het gebit blijft gezond en het zorgt voor een goede spijsvertering. Daarnaast zit er ook nog eens vers vlees in dit hondenvoer (schaap en rund). Kortom, dit is een echt cadeautje voor jouw trouwe viervoeter!

Cavom Compleet hondenvoer

4. Royal Canin Medium Adult - Hondenvoer

Royal Canin is een bekend merk in de wereld van hondenvoer. Ze staan bekend om hun hoogwaardige ingrediënten en hun hoge kwaliteit. Voor het Royal Canin Medium Adult hondenvoer is dit ook niet anders. Dit hondenvoer is geschikt voor middelgrote honden tussen de 1 en 7 jaar oud en een gewicht tussen de 11 en 25 kilo. Ze kunnen dus gegeven worden aan jonge honden, maar ook een volwassen hond zal er van smullen.

De krokante brokken in deze hondenvoeding zijn kleiner gemaakt dan normaal. Dit maakt ze makkelijker verteerbaar te maken. Het Royal Canin Medium Adult hondenvoer zorgt voor een natuurlijke afweer. De brokken bevatten omega 3 vetzuren (EPA en DHA) waardoor jouw hond gezond blijft. Het zijn krokante brokken en zorgen voor een hoog energiegehalte bij jouw middelgrote hond.

Royal Canin Medium Adult hondenvoer

5. Seberus Fresh Lamb - natuurlijk graanvrij hondenvoer

Seberus Fresh Lamb natuurlijk graanvrij hondenvoer is premium hondenvoer bomvol natuurlijke ingrediënten. Deze specifieke brokken van het merk Seberus zijn gemaakt met vers vlees (lam). Doordat het graanvrij hondenvoer is, zijn deze brokken geschikt voor de voedselgevoelige honden. Als natuurlijke ingrediënten zijn aardappel en erwten toegevoegd. Deze zorgen voor de dagelijkse dosis koolhydraten.

Om te zorgen dat jouw hond niks mist, zijn er aan dit hondenvoer sporenelementen toegevoegd voor de weerstand. Daarnaast zitten er groenten, fruit en kruiden in voor de gezonde spijsvertering. Aangezien er alleen hoogwaardige ingrediënten aan dit hondenvoer zijn toegevoegd, is de prijs wel wat hoger. Waar je normaliter voor een zak van 15 kilo tussen de 30 en 50 euro betaald, betaal je voor een zak Seberus hondenvoer omgerekend zo'n 80 euro.

Seberus Fresh Lamb hondenvoer

Wat is goed hondenvoer?

Het is super belangrijk om goed eten voor je hond te kiezen. Niet alleen moet het lekker zijn, maar het moet ook goed zijn voor de gezondheid van je hond.

Wat maakt hondenvoer goed? Nou, het hangt af van dingen zoals:

 • hoe oud je hond is;
 • welk ras hij is;
 • of hij gezondheidsproblemen heeft;
 • en of hij ergens niet tegen kan.

Goed eten voor je hond heeft de juiste mix van dingen zoals proteïne, vetten en andere belangrijke stofjes. Het is slim om voer te kiezen zonder rare kleuren, smaken of bewaarmiddelen. Als je hond speciale problemen heeft, zoals allergieën of problemen met zijn buik, kan het handig zijn om met de dierenarts te overleggen. Het is het waard om te investeren in goed eten, want het zorgt ervoor dat je hond een lang en blij leven kan hebben.

Bespaar niet op voer voor je hond

Het is belangrijk om goed hondenvoer aan je hond voor te schotelen. Hierbij let je vooral op eventuele gezondheidsproblemen en tekorten die je honde heeft. Mocht jouw hond last hebben van zijn spijsvertering of huidproblemen, ga dan zeker voor het juiste hondenvoer en bespaar hier niet op. Het is ontzettend belangrijk dat jouw hond op deze momenten de voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft. Gebeurt dit niet, dan kunnen de gezondheidsproblemen blijven en zelfs erger worden. Dan kost een afspraak bij de dierenarts toch vaak iets meer dan een gemiddelde zak goede hondenbrokken.

Wanneer moet ik mijn hond laten overschakelen op natuurlijk hondenvoer?

Als je hond gevoelig is voor bepaalde soorten hondenvoer, kan je overwegen om jouw hond natuurlijk hondenvoer te gaan geven. Het observeren van het gedrag en de gezondheid van jouw hond is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Voorbeelden van gezondheidsproblemen zijn een gebrek aan energie, een doffe vacht of spijsverteringsproblemen.

Op het moment dat deze gezondheidsproblemen voorkomen, is het belangrijk het welzijn van je huisdier voorop te zetten. Dan kan je overschakelen op natuurlijk hondenvoer. Dit hondenvoer kan jouw hond de voedingsstoffen bieden die hij nodig heeft en de klachten doen voorkomen en verminderen. Zo zorg je voor een gezonder en gelukkiger huisdier.

Waar moet je op letten bij een puppy?

Het is belangrijk om extra goed te letten op het hondenvoer die je aan je puppy geeft. Tijdens deze groeifase, speelt voeding namelijk een belangrijke rol. Het is belangrijk dat je pup alle voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft. Let hierbij goed op verhouding van eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.

Mocht je opvallen dat je puppy gevoelig reageert op voer, kan het handig zijn om over te schakelen op hypoallergeen voer. Er zijn veel verschillende merken die speciale hondenbrokken maken voor puppy's.

2 puppy's

Waar moet je op letten bij een senior hond?

Bij een senior hond werkt het net weer anders dan bij een puppy. Senior honden hebben over het algemeen wat minder energie dan puppy's of volwassen honden. Bij de oudere honden is het belangrijk om goed te letten op eventuele gezondheidsproblemen.

Er zijn veel merken die speciale hondenbrokken maken voor senior honden. In deze brokken zit vaak een aangepast gehalte aan calcium, calorieën en antioxidanten.

oude hond

Wat is beter: droogvoer of natvoer?

We hebben het in deze blog alleen over droogvoer gehad, maar je hebt natuurlijk ook natvoer. In ons opzicht is droogvoer beter voor honden en hieronder beschrijven we waarom.

Ten eerste is droogvoer een stuk geconcentreerder dan natvoer. Je hoef je hond hier dan ook minder van te geven om voor een goed energiegehalte te zorgen. Uiteindelijk ga je dit ook zien op je bankrekening.

Ook is droogvoer langer houdbaar dan natvoer. Je hond hoeft het daarom niet in een keer op te eten. De voeding kan iets langer in de bak blijven liggen zonder dat het weggegooid hoeft te worden.

Als laatste wordt er vaak gezegd dat droogvoer beter is voor de onderhoud van hondentanden. Door de harde structuur reinigt het de tanden.

Hoe wordt vers vlees verwerkt in hondenvoer?

Bij het produceren van hondenbrokken wordt vers vlees zorgvuldig verwerkt. Dit maakt het een belangrijk ingrediënt wordt in het productieproces. Het verse vlees wordt eerst zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en voedingswaarde. Hierna komt een proces van malen en vermengen. Andere ingrediënten worden toegevoegd zoals granen, groenten en toegevoegde vitaminen en mineralen. Daarna wordt het vocht uit dit mengsel verwijderd om de houdbaarheid van de brokken te verlengen.

Het gebruik van vers vlees in hondenbrokken biedt verschillende voordelen. Er zitten goede eiwitten en belangrijke voedingsstoffen in die bijdragen aan de gezondheid van de hond. Daarnaast draagt de verhitting bij aan het verwijderen van schadelijke bacteriën. Dit resulteert in veilige en voedzame brokken.

Welke vitaminen en mineralen zijn belangrijk in hondenvoer?

Vlees is een belangrijk hoofdingrediënt in veel soorten hondenbrokken. Dit komt doordat veel belangrijke voedingsstoffen uit vlees komen. Dit zijn vitaminen en mineralen, zoals ijzer en vitamine b. Ook zorgt voor vlees voor een goede verteerbaarheid van het voedsel.

Vitaminen

Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke vitaminen die bijdragen aan het gezonde dieet van je hond:

 • calcium = calcium zorgt voor stevige botten en gewrichten.
 • fosfor = fosfor is net als calcium belangrijk voor stevige botten en gewrichten.
 • kalium = kalium is onder andere verantwoordelijk voor het aanmaken van eiwitten en een gezonde hartslag.

Mineralen

Ook zijn er bepaalde mineralen die bijdragen aan een goede gezondheid van je hond:

 • koper = koper zorgt voor de vorming van bindweefsel en botten.
 • zink = zink is nodig voor de groei en ontwikkeling van lichaamsweefsel, opbouw van eiwitten en een goed afweer- en immuunsysteem.
 • ijzer = ijzer zorgt voor het aanmaken van rode bloedcellen.
 • mangaan = mangaan zorgt voor een hoog energiegehalte en kraakbeenvorming.
 • magnesium = magnesium zorgt voor het goed functioneren van spieren, energiestofwisseling en het zenuwstelsel.

Op de verpakking van goed hondenvoer staat altijd een ingrediëntenlijst. Hier kan je op zien of de juiste voedingsstoffen in het eten zitten.

hond eet ijsje

Beste hondenvoer volgens dierenarts

Het beste hondenvoer, volgens dierenartsen, is voer dat past bij wat jouw hond nodig heeft. Denk aan zijn leeftijd, ras en gezondheid. Goed hondenvoer heeft de juiste mix van dingen zoals proteïne en vetten, en vermijdt rare toevoegingen. Als je hond speciale problemen heeft, zoals allergieën, kan de dierenarts helpen bij het kiezen van het juiste voer. Het is slim om te investeren in goed eten voor je hond, omdat het bijdraagt aan zijn algehele gezondheid en welzijn. Kies bewust en geef je hond het beste voer dat past bij zijn behoeften.

Samenvatting

Deze blog geeft je informatie over de top 5 beste hondenvoer. Per product werd er ingegaan op de ingrediënten van de brokken en de speciale functies die het hondenvoer bezit.

Wil je liever niet weer terugscrollen om het beste hondenvoer te vinden? Niet getreurd! Hieronder staat een handig lijstje met de top 5 opgesomd.

Top 5 beste hondenvoer

 1. BONZO Menubrokken Adult - Hondenvoer - Kip & Groenten
 2. Eukanuba Dog Adult Large Breed - Kip - Hondenvoer
 3. Cavom Compleet - Hondenbrokken - Geperst
 4. Royal Canin Medium Adult - Hondenvoer
 5. Seberus Fresh Lamb - natuurlijk graanvrij hondenvoer

top 5 beste hondenvoer

Verder geeft de tekst tips over het kiezen van hondenvoer voor puppy's, senior honden en honden met gevoeligheden. Droogvoer wordt aangeraden boven natvoer vanwege de concentratie, langere houdbaarheid en tandreinigende eigenschappen. Vers vlees wordt als gezond ingrediënt in hondenbrokken gezien vanwege de voedingsstoffen.

Onthoud goed dat het niet verstandig is om te besparen op voer, vooral niet bij gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om de gezondheid van je hond goed in de gaten te houden en voeding te kiezen die past bij zijn individuele behoeften.

Bronnen

Misschien vind je dit ook interessant!

Reacties
Categorieën