Top 6 hypoallergeen hondenvoer
Beste hondenproducten
Lisa
Beste hondenproducten
12/22/2023
13 min
0

Het beste hypoallergeen hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter

12/22/2023
13 min
0

Merk je dat jouw hond gevoelig is voor bepaalde voedingsstoffen in normaal hondenvoer? Dan is het misschien tijd om over te stappen op het beste hypoallergeen hondenvoer. Dit voer is meestal wat prijziger dan normale hondenbrokken, maar hier krijg je ook weer vele voordelen voor terug. Het is belangrijk om te weten welk hypoallergeen hondenvoer het beste is voor jouw hond. We willen natuurlijk allemaal het beste voor een dier.

In deze blog nemen we je mee langs onze top 6 beste hypoallergeen hondenvoer. We beschrijven de voeding en alle voor- en nadelen van deze brokken. Daarnaast geven we je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen aan het beste hypoallergeen hondenvoer.

Alle hypoallergeen hondenvoer op een rijtje

Heb je geen tijd om deze hele blog door te lezen? Geen probleem! We hebben de beste hypoallergene hondenvoer merken onder elkaar gezet en de beste 6 eruit gehaald. Hieronder vind je een lijstje met onze top 6 beste hypoallergeen hondenvoer opgesomd:

 1. Bonacibo Dog Lam & Rijst - Hypoallergeen Hondenvoer
 2. Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen
 3. Royal Canin Veterinary Diet Hypoallergenic Moderate Calorie
 4. WOOOF Zalm 18KG - Geperst hondenvoer - Hypoallergeen hondenvoer
 5. Prins Procare Dieet Huid & Darm Hypoallergeen hondenvoer
 6. Smølke Sensitive Duck hondenvoer

Onze top 6 beste hypoallergeen hondenvoer

We hebben weer grondig onderzoek gedaan naar een nieuw toplijstje. Dit keer gaat het om de top 6 beste hypoallergeen hondenvoer. We gaan het rijtje een voor een bij langs en bespreken de belangrijkste voor- en nadelen per product.

hond op schouder

1. Bonacibo Dog Lam & Rijst - Hypoallergeen Hondenvoer

Het Bonacibo Dog Lam & Rijst is een hypoallergeen hondenvoer voor volwassen honden van alle rassen. Zoals de naam al doet vermoeden, zitten er in deze brokken lam en rijst. De brokken zijn verrijkt met Phenomind™. Dit is een natuurlijk voedingssupplement die als verouderingsverschijnselen tegen gaat. Er zitten goede ingrediënten in en zijn daarom de beste hypoallergene hondenbrokken.

Voordelen

✔ Het verbeterd de spijsvertering
✔ Door de Omega 3 en 6 vetzuren zorgt het voor een glanzende vacht
✔ Het houdt je hond op een gezond gewicht

Bonacibo Dog Lam & Rijst

2. Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen

Het Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen hondenvoer is gemaakt voor volwassen honden. Net zoals het Bonacibo hondenvoer zijn deze brokken ook gemaakt met lam. De voeding is speciaal gemaakt om de spieren en het weefsel van jouw hond in perfecte conditie te houden. Het zorgt ervoor dat je middelgrote hond een goed immuunsysteem krijgt. Hierdoor krijgt hij minder of geen last van allergische reacties. Daarom worden deze brokken bestempeld als een van het beste hypoallergeen hondenvoer.

Voordelen

✔ Het bevordert de stoelgang
✔ Het vermindert huidklachten

Brit Care Adult Medium Lamb

3. Royal Canin Veterinary Diet Hypoallergenic Moderate Calorie

Royal Canin is een van de bekendste merken in de wereld van hondenvoeding. Ze hebben genoeg 'normale' hondenvoeding, maar hypoallergeen hondenvoer hebben ze ook.

De Royal Canin Veterinary Diet Hypoallergenic Moderate Calorie voeding zorgt voor minder allergische reacties. Daarnaast heeft het een speciale barrière die de huid beschermt. Je kan de voeding gebruiken voor een hond van elke leeftijd.

Voordelen

✔ Een speciale barrière voor de huid
✔ Honden zijn dol op deze voeding

Nadelen

✖ De prijs is hoger dan de rest van deze lijst

Royal Canin Veterinary Diet

4. WOOOF Zalm 18KG - Geperst hondenvoer - Hypoallergeen hondenvoer

De WOOOF Zalm hypoallergeen hondenvoer is de goedkoopste van deze lijst. Het hoofdingrediënt van deze brokken is zalm. Daarnaast zijn de brokken geperst. Dit bevordert de stoelgang en zorgt er ook voor dat er meer geur uit de brokken komt. Dit maakt ze onweerstaanbaar voor elke hond. Hiernaast kost het minder energie om geperste brokken te produceren. Ze zijn dus ook nog eens goed voor het milieu.

Voordelen

✔ De geperste brokken bevorderen de stoelgang
✔ Moeilijke eters eten deze brokken op als snoepjes
✔ Het is de goedkoopste optie van de lijst

WOOOF Zalm geperst hondenvoer

5. Prins Procare Dieet Huid & Darm Hypoallergeen hondenvoer

De Prins Procare Dieet Huid & Darm hypoallergeen hondenvoer is ontwikkeld met dierenartsen. Ook deze hypoallergene brokken zijn geperst en daarom beter voor de stoelgang. Deze specifieke brokken zijn speciaal voor huid & darm. Dit betekent dat ze huidproblemen verminderen en de stoelgang verbeteren.

Voordelen

✔ De geperste brokken zorgen voor een gezonde darmflora
✔ De voeding is gemaakt door dierenartsen

Nadelen

✖ Deze hypoallergene voeding is aan de prijs

Prins Procare Dieet Huid & Darm

6. Smølke Sensitive Duck hondenvoer

Smølke Sensitive Duck hondenvoer is gemaakt voor volwassen honden. Het hoofdingrediënt van deze brokken zijn, je raadt het al, eend! Eend wordt hierin gebruikt als dierlijke eiwitbron. Ook dit hypoallergeen hondenvoer verbetert de stoelgang en zorgt voor een zachte vacht en gezonde huid. Deze voeding is ook tarwe(gluten)vrij en bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Voordelen

✔ Biotine en Omega 3 en 6 zorgen voor een zacht vacht en gezonde huid
✔ Betaalbaar hypoallergeen hondenvoer

Smølke Sensitive Duck

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer wordt ook wel anti allergie hondenvoer of allergeen hondenvoer genoemd. Het is speciaal ontwikkeld om allergische reacties bij honden te verminderen. Het is een voedingstype dat gericht is op het minimaliseren van irriterende ingrediënten. Door deze ingrediënten komen er vaak allergieën voor.

Dit type voer vermijdt de meest voorkomende allergenen. Dit zijn rundvlees, kip, tarwe en zuivelproducten. In plaats daarvan maakt het gebruik van andere eiwitbronnen. Dit zijn puur lamsvlees, kalkoen of vis.

De eiwitten in hypoallergeen hondenvoer worden vaak opgesplitst in kleinere deeltjes. Dit wordt ook wel hydrolyseren genoemd. Hierdoor zijn ze minder herkenbaar voor het immuunsysteem. Dat kan helpen bij het voorkomen van allergische reacties.

Hypoallergeen hondenvoer kan een goede keuze zijn als je hond last heeft van allergie symptomen. Dit kan jeuk, maagklachten of diarree zijn. Het kan ook preventief worden gebruikt. Vooral als je hond gevoelig lijkt voor bepaalde ingrediënten.

Onthoud dat de gezondheid van je hond van onschatbare waarde is. Als je twijfels hebt over zijn voeding of als hij symptomen van vertoont, is het handig om een dierenarts te bellen. Het investeren in hypoallergeen hondenvoer kan positief zijn voor de gezondheid van je hond.

hond met bot in mond

De voordelen van hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer heeft verschillende voordelen voor een hond. Vooral honden die kampen met allergieën kunnen deze voeding goed gebruiken. Hieronder hebben we een paar van de belangrijkste voordelen van hypoallergeen hondenvoer opgesomd.

Het eerste voordeel is ook het belangrijkste voordeel van hypoallergeen hondenvoer. De voeding vermindert of stopt allergische reacties bij honden. In het beste hypoallergeen hondenvoer zitten bepaalde ingrediënten niet: rundvlees, kip, tarwe, en zuivel. Door deze ingrediënten te vermijden, voorkom je allergische reacties.

Doordat hypoallergeen hondenvoer geen allergenen bevat, zitten er alternatieve, dierlijke eiwitten in. Deze alternatieve eiwitten zijn bijvoorbeeld lam, kalkoen of vis. Dit zorgt voor een gebalanceerde voeding. Daarnaast zorgt het ervoor dat honden alsnog alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgen.

In hypoallergeen hondenvoer zitten gyhdrolyseerde eiwitten. Dit houdt in dat eiwitten opgesplitst worden in kleine deeltjes. Door dit te doen, herkent het immuunsysteem de deeltjes niet meer, waardoor de kans op allergische reacties kleiner wordt.

Je kunt hypoallergeen hondenvoer ook preventief gebruiken als hondenvoer. Door de kwalitatieve ingrediënten verklein je de kans op toekomstige gezondheidsproblemen.

Ook de gezondheid van jouw trouwe viervoeter verbetert door het beste hypoallergeen hondenvoer. Vaak zitten er hoogwaardige ingrediënten in hypoallergene voeding. Dit verbetert de algemene gezondheid van jouw hond. Deze ingrediënten kunnen zorgen voor een zachte en glanzende vacht, een gezonde huid en een goed gewicht.

Welke soorten hypoallergeen hondenvoer bestaan er?

In onze top 6 beste hypoallergeen hondenvoer zie je meerdere soorten staan. Je kwam in de lijst al lam en rijst, zalm en eend tegen.

Elk van deze verschillende smaken hypoallergeen hondenvoer hebben zijn eigen voordelen. Wil je overstappen op hypoallergeen hondenvoer? Weet dan dat je verschillende opties hebt.

Stel je voor dat je hond een kieskeurige eter is of vaak last heeft van een gevoelige maag. In dat geval kan lam en rijst hypoallergeen hondenvoer een goede keuze zijn, zoals eerder genoemd. Dit type voer is licht verteerbaar en bevat gehydrolyseerde eiwitten.

Als hond van wat afwisseling houdt, zijn er hypoallergene opties met verschillende eiwitbronnen. Dit zijn onder andere kalkoen, eend of vis. Deze variatie kan niet alleen de smaakpapillen van je hond prikkelen, maar ook helpen bij het voorkomen van voedselvermoeidheid. Dit komt voor wanneer een hond hetzelfde eten steeds minder aantrekkelijk vindt.

Welke voedselallergieën komen er voor bij honden?

Wanneer je merkt dat jouw hond allergisch is voor een beperkt aantal ingrediënten is het handig om de dierenarts te raadplegen. Deze kan vaststellen waar je hond precies allergisch voor is.

Wanneer dit uiteindelijk is vastgesteld, kan je verdere stappen ondernemen. Waaronder het overstappen op het beste hypoallergeen hondenvoer. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende allergieën met symptomen en oplossing erbij.

Rundvleesallergie

De symptomen van een rundvleesallergie zijn jeuk, huidproblemen, oorontstekingen, braken en diarree. Het is vervelend als je hond kampt met een rundvleesallergie. In dit geval kan je het beste kiezen voor hypoallergeen hondenvoer met alternatieve eiwitten, zoals lam of kalkoen.

Kipallergie

De symptomen van een kipallergie zijn huidirritatie, jeuk en spijsverteringsproblemen. Je kunt hiervoor het beste overstappen op een voeding met eend, kalkoen of vis als hoofdingrediënt.

Granenallergie

Honden die allergisch zijn voor graan hebben maagklachten, winderigheid en een jeukende huid. Ze kunnen hiervoor het beste overgaan op graanvrij hondenvoer. Hierin zitten alternatieve koolhydraatbronnen, zoals zoete aardappel.

Zuivelallergie

Honden met een zuivelallergie hebben maagproblemen, braken en diarree. Je kunt ze het beste op hypoallergeen hondenvoer zetten. Dit is zonder zuivelingrediënten en met aangepaste eiwitbronnen.

Visallergie

Het is ook erg vervelend als je hond kampt met een visallergie. Symptomen die kunnen voorkomen zijn huiduitslag, braken en spijsverteringsproblemen. Een visallergie is een beetje hetzelfde als een rundvleesallergie. Je kan beste overgaan op hypoallergeen hondenvoer met alternatieve eiwitten, zoals lam of kalkoen.

Hypoallergeen hondenvoer: dierenarts raadplegen

Het is verstandig om je dierenarts te raadplegen wanneer je overweegt over te stappen op hypoallergeen hondenvoer. Het is namelijk wel goed om te weten welke allergie je hond precies heeft. Of wat het beste is voor puppy's of senior honden. Het is verstandig om dit hypoallergeen hondenvoer hier op aan te passen. Zoals je al kon lezen in de vorige paragraaf zijn er namelijk verschillende adviezen over het voer.

Het is ook goed om zo veel mogelijk informatie te winnen over allergieën en hypoallergeen voer. Zo weet je zeker dat je alle belangrijke dingen uit je hoofd weet wanneer er weer een allergische reactie optreedt. Het gaat tenslotte wel om gevoelige honden die wat extra aandacht nodig hebben.

Naast dat je zelf veel informatie komt te weten, kan de dierenarts je ook helpen bij het kiezen van het voer. Sommige merken zijn zelfs ontwikkeld door dierenartsen.

Ook kost het overschakelen van normale voeding naar hypoallergeen hondenvoer wat tijd. Je kan niet in een keer overschakelen, omdat je hond anders last gaat krijgen van maagproblemen.

Het kost normaal gezien ongeveer 7 dagen om een hond volledige over te laten schakelen op hypoallergeen hondenvoer. In deze 7 dagen meng je het normale voer met het hypoallergene hondenvoer.

Kortom, het is erg slim om je dierenarts te bellen wanneer je vermoed dat je hond over moet gaan stappen op het beste hypoallergeen hondenvoer.

hond in deken

Hypoallergeen hondenvoer: goedkoop of een investering?

Hypoallergeen hondenvoer kopen is over het algemeen duurder dan normale hondenvoeding. Dit komt door een aantal factoren.

Ten eerste zitten er selectieve ingrediënten in hypoallergeen hondenvoer. Dit houdt in dat deze kwalitatieve ingrediënten voorzichtig worden geselecteerd. Ook voorkomen je in het productieproces dat er kruisbesmetting plaats vindt. Hiervoor moet apart apparatuur aangeschaft worden. Zo wordt de zuiverheid van het voer goed in de gaten gehouden. Deze speciale machines kosten veel. Ze dragen uiteindelijk mee aan de prijs van hypoallergeen hondenvoer.

Ook het ontwikkelen van hypoallergeen hondenvoer kost veel tijd. Er is veel onderzoek nodig om te voldoen aan de specifieke voedselgevoeligheid van een hond. Per allergie verschilt ook weer wat het beste werkt.

En natuurlijk moet je ook rekening houden met voeding voor puppy's of senior honden. Mede door dit wordt de voeding streng gecontroleerd op de kwaliteit. Batches worden regelmatig getest onder de strenge normen.

De kwalitatieve ingrediënten waar we het over hadden, zijn in normale hondenvoeding vaak niet te vinden. Hierdoor wordt er minder van geproduceerd en is er minder op de markt beschikbaar. Je betaald daarom bijvoorbeeld meer voor kalkoen dan voor kip.

Gemiddeld ligt de prijs van hypoallergeen hondenvoer tussen de €50 en €100 euro. Dit ligt er ook nog aan of de voeding van een bekend merk komt of dat de voeding van een huismerk komt.

poten bij voederbak

Onderzoek naar hypoallergene hondenvoeding

In 2022 en 2023 is er onderzoek gedaan naar het gebruik van hypoallergeen hondenvoer en de markt ervan. In 2021 was de markt nog 14,2 miljard dollar waard.

Er is een stijgende lijn in hoeveelheid hondeneigenaren. Hierdoor stijgt ook de vraag naar hypoallergeen hondenvoer. Er wordt voorspeld dat de vraag in 2023 1,5 keer zo groot is als in 2022. Door de Covid-19 pandemie steeg de vraag naar hypoallergeen hondenvoer ook. Dit omdat alle dierenwinkels dicht moesten blijven. Er ontstond een hype voor hypoallergene hondenvoeding.

Informatie over hypoallergeen hondenvoer en allergieën bij honden is ook steeds makkelijker te vinden. Een gezond dieet is belangrijk voor gevoelige honden. Uit onderzoek van dierenartsen blijkt dat 20 tot 30% van de honden last hebben van huidproblemen, jeuk en eczeem. Daarnaast hebben ze last van voedselallergieën. Tegenwoordig kijken meer dan 80% om naar het verbeteren van de gezondheid van hun hond.

hond met bril en boek

Een gelukkige hond met de juiste voeding

Een gelukkige hond is niet alleen een fijne metgezel, maar ook een gezonde metgezel. Naast liefde, aandacht en lichaamsbeweging speelt voeding een belangrijke rol in het welzijn van je hond. Steeds vaker ontdekken hondenbaasjes dat hypoallergeen hondenvoer niet alleen helpt bij voedselallergieën. Het is ook een belangrijke factor is in het geluk van hun honden. Deze supergezonde mix zorgt onder andere voor:

Een goede gezondheid als basis voor geluk

Een gezonde voeding legt de basis voor de gezondheid van je hond. Een gezonde hond is vaak een gelukkige hond. Hypoallergeen hondenvoer gaat verder dan alleen het vermijden van veelvoorkomende allergenen. Het biedt een uitgebalanceerde mix van:

 • hoogwaardige eiwitten;
 • essentiële vetzuren;
 • vitaminen;
 • en mineralen.

Deze dragen bij aan een gezonde groei, een glanzende vacht en een optimale werking van de organen. Deze voeding ondersteunt niet alleen het fysieke welzijn, maar heeft ook positieve effecten op het gedrag en de stemming van je hond.

Voedselallergieën en stemming

Voedselallergieën kunnen een grote invloed hebben op het gedrag en de stemming van je hond. Honden die gevoelig zijn voor allergische reacties, vertonen vaak allergie symptomen. Door over te stappen op hypoallergeen hondenvoer kunnen deze symptomen verminderen. Een hond vrij van jeuk en andere problemen zal zich blijer gaan gedragen.

Goede energie

Het juiste hypoallergene hondenvoer geeft je hond voedingsstoffen die nodig zijn voor een goed energiebalans. Een goede energievoorziening draagt bij aan een actieve levensstijl, wat belangrijk is voor het geluk van je hond. Of het nu gaat om levendige speelsessies in de tuin, ontspannen wandelingen of gewoon genieten van quality time samen. Een goed, uitgebalanceerd dieet ondersteunt de energie van je hond en versterkt jullie band.

Positieve invloed op gedragsproblemen

Voeding kan een verrassend effect hebben op het gedrag van je hond. Honden met voedselgevoeligheden kunnen prikkelbaar, rusteloos of zelfs agressief worden. Door over te stappen op hypoallergeen hondenvoer kunnen eigenaars vaak een verbetering zien in het gedrag van hun hond. Een gelukkige hond is vaak een evenwichtige hond, vrij van ongemakken.

Psychologisch welzijn

Psychologisch welzijn is net zo belangrijk voor honden als fysieke gezondheid. Hypoallergeen hondenvoer biedt vaak vele smaken. Dit kan verschillen van lam en kalkoen tot eend en vis. Deze variatie in het dieet draagt bij aan de tevredenheid van je hond.

Hypoallergeen voer als preventieve maatregel

Het geven van hypoallergeen hondenvoer kan een preventieve maatregel zijn. Want ook als je hond op dit moment geen symptomen van voedselallergieën vertoont, kan hypoallergeen hondenvoer helpen. Je kiest hierbij voor het vermijden van allergenen. Door te kiezen voor hoogwaardige, makkelijk verteerbare ingrediënten, investeer je in de gezondheid en het welzijn van je hond.

Een kleine recap

In deze blog hebben we je alles verteld over hypoallergeen hondenvoer. We hebben een top 6 voor je samengesteld en hebben de voordelen, nadelen en de prijs uitgelicht. Zo kan jij een weloverwogen keuze maken. Heb je geen zin om het blog weer opnieuw door te lezen? Geen zorgen! Hierbij het lijstje opnieuw:

 1. Bonacibo Dog Lam & Rijst - Hypoallergeen Hondenvoer
 2. Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen
 3. Royal Canin Veterinary Diet Hypoallergenic Moderate Calorie
 4. WOOOF Zalm 18KG - Geperst hondenvoer - Hypoallergeen hondenvoer
 5. Prins Procare Dieet Huid & Darm Hypoallergeen hondenvoer
 6. Smølke Sensitive Duck hondenvoer

Mocht je niet alle informatie hebben kunnen opslaan tijdens het lezen van deze blog. Maak je dan geen zorgen! In de volgende alinea hebben we de belangrijkste punten nog even op een rijtje gezet:

Hypoallergeen hondenvoer is ontwikkeld voor honden met allergieën voor bepaalde ingrediënten. Het bevat eiwitbronnen en vermijdt veelvoorkomende allergenen zoals granen en kunstmatige toevoegingen. Dit voer is ideaal om mogelijke reacties te minimaliseren en de gezondheid van je hond te ondersteunen. Het is belangrijk om hypoallergeen voer te overwegen als je hond last heeft van allergie symptomen. Raadpleeg altijd een dierenarts voor gepersonaliseerd voedingsadvies voor jouw specifieke situatie.

Naast het uitlichten van deze voeding, hebben we je ook verteld over:

 • wat hypoallergeen hondenvoer nou eigenlijk is;
 • wat de voordelen zijn;
 • welke soorten hypoallergeen hondenvoer er op de markt worden verkocht;
 • welke soorten allergieën bestaan bij honden;
 • het raadplegen van een dierenarts voor hypoallergeen hondenvoer;
 • de prijs van de voeding;
 • en een onderzoek.

Bronnen

Misschien vind je dit ook interessant!

Top 6 hypoallergeen hondenvoer

Reacties
Categorieën