wooof brokken
Product reviews
Odile
Product reviews
06/04/2024
5 min
0

Wooof hondenvoer review

06/04/2024
5 min
0

Ben je benieuwd naar het Regular hondenvoer van Wooof? Wij hebben er een review over geschreven! We hebben het hondenvoer beoordeeld op vier punten: prijs-kwaliteitsverhouding, voedingswaarde/ingrediënten, smaak en gebruikservaring. Daarnaast geven we belangrijke algemene informatie over het hondenvoer. Mocht je willen overstappen van voer, dan hopen we je op deze manier een beetje op weg te helpen.

Samenvatting Wooof review

Hieronder vind je alvast een samenvatting van mijn review. Benieuwd naar meer details? Verder in de blog vertel ik je waarom ik het aantal sterren per onderdeel heb gegeven. We zullen het hondenvoer van Wooof steeds vergelijken met Proplan, Bonzo en Eukanuba.

 • Prijs-kwaliteitsverhouding: ★★★★☆
 • Voedingswaarde/ingrediënten: ★★★★☆
 • Smaak: ★★★★☆
 • Gebruikerservaring: ★★★★☆

Wooof heerlijke brokken

Eigenschappen van Wooof hondenvoer Regular

 • Soort: geperste brok
 • Smaak: neutraal
 • Geschikt voor honden: vanaf 1 jaar
 • Verkrijgbaar in: 4 verschillende gewichten (3 KG, 14 KG, 18 KG, 36 KG)

Voordelen Wooof hondenvoer Regular

✔ Ondersteunt het immuunsysteem
✔ Goede verteerbaarheid
✔ Tarwe (gluten) vrij
✔ Natuurlijke ingredienten
✔ Zorgt voor een gezonde en glanzende vacht
✔ Bevat geen geur-, kleur-, of smaakstoffen

Nadelen Wooof hondenvoer Regular

✖ Onderin de zak zit soms veel gruis

Algemene informatie hondenvoer Wooof

Het Regular hondenvoer van Wooof is glutenvrij en heeft een gemiddeld energieverbruik. Het is geschikt voor honden vanaf 1 jaar. Het is rijk aan gedroogd dierlijk eiwit (rund & kip). Verder bevat het mais, gevogeltevet, weipoeder, zalmolie, lijnzaad, inuline, vitamines en mineralen. 

Het hondenvoer heeft een geperste brok. Het fabriceren van een geperste brok is minder belastend voor het milieu. Tijdens het maken van een geperste brok blijven vitaminen en mineralen volledig intact. Daarnaast belasten geperste brokken de maag minder en worden de brokken veel sneller in de maag opgelost.  

vers vlees

Prijs-kwaliteitsverhouding - ★★★★☆

De prijs kwaliteitsverhouding van het Wooof Regular hondenvoer is volgens ons helemaal prima. Je betaalt €46,45 voor 18 KG. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor 3 KG, 14 KG of 36 KG. We hebben de prijs van dit hondenvoer vergeleken met 4 andere merken: 

 • Prijs Cavom Compleet: €44,54 (18 KG)
 • Royal Canin Medium Adult: €90,55 (18 KG), alleen te koop in 15 KG
 • Bonzo Menubrokken Adult: €44,40 (18 KG), alleen te koop in 15 KG
 • Eukanuba Dog Adult: €54,- (18 KG), alleen te koop in 15 KG

Zoals je ziet heeft het Regular hondenvoer van Woooof een mooie prijs. De hele bekende merken zoals Royal Canin zijn echt een stuk duurder. De andere merken liggen dicht bij elkaar in de buurt. Volgens ons is de prijs kwaliteitsverhouding van dit hondenvoer perfect. Zeker als je kijkt naar de goede voedingswaarde en ingrediënten dat het bevat. 

Voedingswaarde/ingrediënten - ★★★★☆

Voor onze beoordeling hebben we de ingrediënten van het hondenvoer goed bekeken. Hier zijn een aantal positieve punten uitgekomen. 

Tip: check altijd of de voedingsstoffen en ingrediënten erbij staan in de omschrijving. Staat dit er niet bij? Dan raden we af om dit hondenvoer te kopen. Je wilt natuurlijk precies weten wat je hond eet.

Rijk aan eiwitten

Het regular hondenvoer van Wooof bevat voldoende eiwitten. Het heeft namelijk een ruw eiwitgehalte van 25%. Eiwitten zijn essentieel voor de spierontwikkeling en algehele gezondheid van je hond. Een ruw eiwitgehalte van 25% is over het algemeen ongeveer hetzelfde als bij andere populaire merken, en meestal zelfs nog iets hoger. Hier heb je een beeld van hoeveel eiwitten er in andere goede merken zit: 

 • Royal Canin Medium Adult: eiwitgehalte van 25%
 • Bonzo Menubrokken Adult: eiwitgehalte van 21%
 • Eukanuba Dog Adult: eiwitgehalte van 23%

Essentiele vetten

Het regular hondenvoer van Wooof bevat 11,0% ruw vet. Dit is een belangrijke energiebron. Het helpt bij de opname van vetoplosbare vitaminen. Ook bevordert het een gezonde huid en vacht. 

Voor een gewone hond is 11% ruw vet helemaal prima. Ook voor honden met gewichtsproblemen is 11% perfect. Maar voor bepaalde honden kan het beter zijn om een hoger percentage vet te nemen. Denk bijvoorbeeld aan werkhonden, puppy's, zeer actieve honden of honden met een snelle stofwisseling. Hieronder zie je hoeveel ruw vet er in andere populaire merken zit:

 • Royal Canin Medium Adult: 14% ruw vet
 • Bonzo Menubrokken Adult: 10% ruw vet
 • Eukanuba Dog Adult: 13% ruw vet

Laag in ruwe celstof (vezels) 

Het hondenvoer van Wooof is met 2,0% redelijk laag in ruwe celstof. Dit helpt bij een goede vertering zonder de spijsvertering van de hond te overbelasten. Hoeveel % goed is voor jouw hond, verschilt per behoeftes. 

In principe is 2,0% goed voor de meeste volwassen honden. Een te laag vezelgehalte kan zorgen voor constipatie. Een te hoog vezelgehalte kan juist weer zorgen voor een verminderde verteerbaarheid van het voer. De andere merken bevatten zoveel % ruwe celstof:

 • Royal Canin Medium Adult: 1,2% ruwe celstof
 • Bonzo Menubrokken Adult: 3,5% ruwe celstof
 • Eukanuba Dog Adult: 2,6% ruwe celstof

Vitaminerijk

Het Wooof regular hondenvoer is super vitaminerijk. Het bevat vitaminen zoals vitamine A, D3, E en C. Al deze vitamine hebben veel gezondheidsvoordelen. Denk hierbij aan een sterk immuunsysteem, gezonde botten en huid en vacht. De vitaminen zijn redelijk vergelijkbaar met andere populaire merken.

Mineralen

Het regular hondenvoer van Wooof bevat veel essentiële mineralen. Denk aan koper, zink, ijzer, mangaan en jodium. Deze mineralen zijn goed voor een gezonde huid, vacht en botontwikkeling. Andere populaire merken bevatten ongeveer dezelfde soort mineralen.

Smaak - ★★★★☆

De smaak van het hondenvoer is neutraal. We hebben het voer laten proeven aan drie honden, waarvan twee het heerlijk vonden. De andere vond het wat minder lekker, maar deze hond is sowieso een stuk kieskeuriger. 

Omdat het niet goed is voor de hond om ineens over te stappen naar ander hondenvoer, hebben we het de honden alleen laten proeven. 

Gebruikerservaring - ★★★★☆

Op bol.com scoort het Wooof Regular hondenvoer een 4,5/5 en heeft 48 reviews. Een prima score dus! De meeste honden vinden de brokken lekker. Zelfs voor een moeilijke eter is het vaak goed te doen. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen van honden die het minder lekker vinden. Maar ik gok dat dit met alle soorten voer zo is. Ook hebben de honden goeie ontlasting en een prachtige vacht!

Andere soorten Wooof hondenvoer

Naast het regular Wooof hondenvoer heeft Wooof nog veel meer soorten voer, bijvoorbeeld de zalm variant. In onderstaand tabel zie je welke soorten voer ze hebben én alle specificaties die bij dat voer horen. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, of het voer geschikt is bij overgevoeligheid en of het graanvrij is. Is de afbeelding hieronder niet helemaal scherp? Kijk dan bij afbeelding 10 van het hondenvoer op bol.com.

tabel Wooof

Hieronder zie je nog een keer alle voer van Wooof op een rijtje: 

Is Wooof hondenvoer hypoallergeen? 

Het Regular voer van Wooof is niet hypoallergeen. Maar zoals je hierboven ziet, hebben ze voldoende keus voor als je wel op zoek bent naar hypoallergeen hondenvoer. 

Conclusie Wooof hondenvoer review

Wij zijn enthousiast over het Wooof hondenvoer! Het voer heeft geperste brokken, wat beter is voor het milieu. Het ondersteunt het immuunsysteem, is glutenvrij en bevat natuurlijke ingrediënten. Bovendien heeft het een goede voedingswaarde voor een gezonde hond. de Prijs-kwaliteitsverhouding is prima: het is niet het goedkoopste, maar ook zeker niet het duurste voer.

Het voer is rijk aan eiwitten en bevat essentiële vetten, vezels, en veel vitamines en mineralen. De meeste honden vinden de smaak lekker, hoewel dit per hond kan verschillen; er zijn ook honden die het voer minder smakelijk vinden. Er zijn tien verschillende soorten verkrijgbaar, waaronder varianten voor senioren en puppy's. Daarnaast biedt Wooof vijf soorten hypoallergeen voer aan. Het enige nadeel is dat er soms wat gruis onder in de zak kan zitten. 

Al met al raden wij het Wooof hondenvoer zeker aan!

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze Wooof hondenvoer review, hebben we nog meer leuke hondenlijstjes online staan: 

Reacties
Categorieën