Top 8 beste automatische voerbak kat, beste automatische voerbak voor je kat
Beste kattenproducten
Sophie
Beste kattenproducten
06/13/2024
13 min
0

Beste automatische voerbak kat (top 8)

06/13/2024
13 min
0

Vergeet je vaak je kat eten te geven? Of heb je er simpelweg geen tijd voor? Dan is een automatische voerbak een goede optie. Deze geeft je kat op instelbare tijden automatisch de juiste hoeveelheid eten. Zo heb je volledige controle over wanneer en wat je kat eet. Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar op de markt. Wij zochten daarom voor je uit wat de beste automatische voerbak voor katten op de markt is en maakten een top 8.

De top 8 beste automatische voerbak katten (in het kort)

Hieronder zie je onze top 8 voor de beste automatische kattenvoerbak. Erachter zie je kort waarom de producten een plaats in onze top hebben gekregen. Ben je benieuwd naar meer details? Lee dan door in het artikel.

 1. CatElite automatische voerbak kat - meest geavanceerde automatische voerbak
 2. Automatische kattenvoerautomaat met microchip- beste automatische voerbak voor natvoer of meer huisdieren
 3. Zedar A900 automatische voerbak- automatische voerbak met het beste design
 4. Pettadore Nutri Turn automatische voerbak - meest compact
 5. Cat Mate C300 automatische voerbak- beste goedkope optie
 6. High Aspect automatische dierenvoederset - beste optie voor een gevarieerd dieet
 7. SelectedPets automatische voerbak - gemakkelijk te bedienen 
 8. Petmeals.nl automatische voerbak- automatische voerbak 2 voerbakken

Top 8 beste automatische voerbak kat, beste automatische voerbak voor je kat

Meer over de beste automatische voerbakken voor katten

Hieronder vind je meer details over onze top 8 beste beste automatische kattenvoerbak. Bij het opstellen van de top hebben we rekening gehouden met verschillende factoren. Denk aan functies, capaciteit of instellingen, maar ook zeker reviews en prijs. Bij elk model hebben wij ook een lijstje gemaakt van alle voor- en nadelen om het gemakkelijk te maken. Er zit vast een voerautomaat tussen die voldoet aan jouw behoeften!

1. CatElite automatische voerbak kat

De CatElite zit in de top van luxe. Dit komt vooral door de geavanceerde functies. Zo kan je de voerautomaat verbinden met een App met een gebruiksvriendelijke interface. Deze App maakt het mogelijk via de ingebouwde camera foto's of video's te maken van je kat of katten. Hiernaast kan je ook live met de camera mee te kijken en zelfs om via de microfoon je kat toe te spreken. Je kan zelfs vooraf een bericht inspreken die later wordt afgespeeld tijdens het voeden. Ook kan je zelf het voedingsschema en je porties instellen.

De voederautomaat heeft een inhoud van 6 liter. Hier passen veel brokjes in. Je hoeft de voerautomaat dus niet snel bij te vullen of je zorgen te maken dat je kat zonder eten zit. Je kan deze voerbak voor je kat ook makkelijk schoonmaken. De onderdelen zijn namelijk uit elkaar te halen. De bak is zelfs gemaakt van roestvrij staal. Dit is duurzaam en kan in de vaatwasser. Valt de stroom uit? Dan ook geen zorgen, de voerautomaat heeft namelijk een batterij-back-up die het dan overneemt. Je betaalt er helaas wel een flinke prijs voor. Deze voerautomaat zit bovenaan het prijsklassement. Wel krijg je er heel erg veel voor terug en zijn huidige gebruikers er erg tevreden mee.

Voordelen

✔ Te verbinden met een App
✔ Veel mogelijkheden
✔ Batterij-back-up
✔ Eenvoudige reiniging
✔ Grote capaciteit
✔ Verstelbare camera

Nadelen

✖ Prijzig
✖ Niet geschikt voor natvoer

CatElite automatische voerbak kat, beste automatische voerbak kat met camera

2. Automatische kattenvoerautomaat met microchip

Deze automatische kattenvoerautomaat met microchip is de beste optie voor natvoer. Het is tevens de duurste voerautomaat uit onze top. Het is het ideale apparaat als je meerdere huisdieren hebt. Er zit namelijk een microchip in. Door middel van deze chip kan de voederautomaat het dier dat voor hem staat identificeren. Zo kan hij de juiste kat voer geven. De kat (of ander dier) die al gegeten heeft krijg geen extra portie. Je programmeert zelf een voedingsschema zodat er op bepaalde tijden voer uit het apparaat komt. Ook kan je de grootte van de porties zelf bepalen.

Door het ruime reservoir hoef je de voederautomaat niet snel bij te vullen. Je maakt hem ook met gemak schoon. Dit door de duurzame en gemakkelijk te reinigen materialen. Je betaalt er wat voor, maar dan krijg je ook wat in huis.

Voordelen

✔ Microchip-identificatie
✔ Spraakrecorder
✔ Groot reservoir
✔ Eenvoudig schoon te maken

Nadelen

✖ Prijzig

Automatische kattenvoerautomaat met microchip

3. Zedar A900 automatische voerbak

Als je op zoek bent naar het beste design dan is deze Zedar A900 een goede keuze. Het is namelijk een van de mooiste automatische voederautomaten volgens ons. Hiernaast heeft hij ook nog wat innovatieve kenmerken. Om je kat aan te geven dat er voer voor hem is kan je een spraakopname inspreken. Deze kan maximaal 10 seconden zijn. Ook kan je je kat door middel van de ingebouwde camera in de gaten houden. De camera kan zelfs beweging detecteren. Als de stroom uitvalt is dit ook geen probleem. Er zitten batterijen in om het dan over te nemen.

De voerautomaat heeft een capaciteit van 6 liter. Tussen het voeren van je kat of katten door hoef je dus niet snel bij te vullen. De LED indicator geeft vanzelf aan dat het voedsel bijna op is. Zo ben je altijd op tijd en mist je kat geen maaltijden. Ultiem gemak. Ben je dus opzoek naar een voerbak voor je kat met geavanceerde functies en een mooi design? Dan is dit een goede keuze. Het product is ook geschikt voor kleine honden. Hij is ook te verkrijgen zonder camera. Dit scheelt ook wat in de prijs.

Voordelen

✔ Veel mogelijkheden
✔ LED-indicator
✔ Geschikt voor kat en hond
✔ Batterij-back-up
✔ Verstelbare camera

Nadelen

✖ Alleen geschikt voor droogvoer

Zedar A900 automatische voerbak, beste automatische voerbak kat

4. Pettadore Nutri Turn automatische voerbak

De Pettadore Nutri Turn is het meest compacte product uit onze top. Je kan op 6 verschillende momenten maaltijden instellen. Het enige wat je hoeft de doen is in de ochtend de voerautomaat te vullen met voer. Zo kan je je kat voeren met porties brokjes (droogvoer of natvoer) en andere snacks. De voerautomaat zorgt dan dat je kat eten krijgt op juiste momenten. Zo zorg je voor een gevarieerd systeem. De automaat kan 2-3 dagen doen met het bijgevulde voer. Je sluit hem met gemak aan via de usb aansluiting. Als de stroom uitvalt is dat niet erg, de batterij neemt het dan over. Je kan de bak voor zowel hond als kat gebruiken.

Je kan de voerautomaat gemakkelijke met de App besturen. Maar mocht je hier geen zin in hebben, dan kan je hem ook gewoon op het apparaat zelf instellen. Een nadeel is wel dat er geen adapter wordt meegeleverd. Hier hebben zij voor gekozen vanuit ecologisch perspectief. Vaak heb je echter wel zo'n adapter zelf thuis.

Voordelen

✔ Batterij-back-up
✔ Gemakkelijk een veelzijdig dieet
✔ Te bedienen met een App
✔ Ook geschikt voor nat voer en snacks

Nadelen

✖ Geen adapter

Pettadore Nutri Turn automatische voerbak, beste voerautomaat kat

5. Cat Mate C300 automatische voerbak

De Cat Mate C300 is de beste automatische voerbak voor katten als je een kleiner budget hebt. Je kan er 3 maaltijden mee opslaan. Elk bakje vul je gemakkelijk met nat, droog of rauw voer. Er past 330 gram in elk vak, dus in totaal ongeveer 1 kilo. Door het herbruikbare ijspak hou je het eten koel. Zeker fijn o ede warmere dagen. Je kan na het bijvullen kiezen wanneer je wilt dat je kat voer krijgt. De automatische kattenvoerbak is geschikt voor katten of kleine hondjes.

Eens in de zoveel tijd moet je het apparaat reinigen. Dit hebben ze eenvoudig gemaakt door de deksel en de kom vaatwasserbestendig te maken. Je kunt zelf extra onderdelen bestellen zodat je het niet direct schoon hoeft te maken. Ook het kopen van een extra ijspak is mogelijk. Hij werkt op batterijen. Met 3 batterijen kan je hem ongeveer 12 maanden gebruiken.

Voordelen

✔ 3 maaltijden
✔ Icepack om maaltijden koel te houden
✔ 3 jaar garantie
✔ Met batterijen werkt hij lange tijd
✔ Makkelijk te reinigen

Nadelen

✖ Elke dag bijvullen

Cat Mate C300 automatische voerbak, voerrobot kat

6. High Aspect automatische dierenvoederset

De High Aspect automatische dierenvoederset is de goedkoopste beste automatische kattenvoerbak uit onze top. En dat terwijl het een set is. Hij heeft ruimte voor 2,1 kg droge brokjes en 3,8 liter water. De voerautomaat is gemaakt van duurzaam materiaal. Hierdoor is hij makkelijk schoon te maken. Ook verlengt dit de levensduur en kan je kat er langer voer uit eten. Je vult de reservoirs gemakkelijk bij. Het voer stroomt dan automatisch meteen door naar het bakje zodat je kat ervan kan eten. Hij geeft dus niet op bepaalde momenten voer, maar het is altijd beschikbaar. Naast dat je de automatische voederbak voor katten kan gebruiken, kan je het ook voor een hond of vogels gebruiken. Door het anti-slip zal hij niet gemakkelijk verschuiven. Voor deze prijs is het zeker een goede optie.

Voordelen

✔ Betaalbaar
✔ Set
✔ Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen

✖ Niet op momenten voer afgeven

High Aspect automatische dierenvoederset, beste voerautomaat katten

7. SelectedPets automatische voerbak

De SelectedPets is ook zeker een goede keuze als je op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het is een simpel maar daardoor gemakkelijk in te stellen apparaat. Je kan hem namelijk bedienen met de knoppen op het product zelf. Je kan 4 voermomenten instellen. Per maaltijd kan je weer 9 porties instellen. Door de grote capaciteit van 4 liter hoef je niet elke dag bij te vullen. Het is een vrij compact en strak model waardoor hij vrijwel in elk interieur past. Hij werkt op een batterij die vrij lang mee gaat. Kortom, een goede keuze als je op zoek bent naar goede voerautomaat voor een schappelijke prijs.

Voordelen

✔ Grote capaciteit
✔ Instelbare porties + momenten
✔ Strak design

Nadelen

✖ Niet geschikt voor natvoer
✖ Niet te verbinden met een App

SelectedPets automatische voerbak, beste automatische voerbak kat natvoer

8. Petmeals.nl automatische voerbak

Als je meerdere katten hebt kan deze Petmeals.nl automatische voerbak ook een goede keuze zijn. Dat mensen tevredenen zijn met deze automatische kattenvoerbak blijkt wel uit de reviews. Pettadore is hiernaast een bekend merk met een breed scala aan bakken voor voer. De voederautomaat is te verbinden met een app. Hier kan je instellen wanneer je je kat voer wilt geven in zijn bakje. Je hebt de mogelijkheid om 10 maaltijden per dag in te stellen. Hiernaast kan je ook 1 tot 20 porties instellen. De capaciteit is 6 liter dus dat scheelt in vaak bij moeten vullen. Als de brokjes bijna op zijn dan geeft de voederautomaat een melding af.

De voerbakken zijn gemaakt van RVS. Dit is duurzaam en goed schoon te maken. Ze zijn zelfs vaatwasmachinebestendig. Hiernaast heeft de automatische kattenvoerbak ook nog een verhoud functie die het voer en dus de maaltijden van je kat vers houdt. De 100% geld terug garantie als je niet volledig tevreden bent is een extra zekerheid dat je kan kijken of het product naar wens is. Deze voerautomaat voor je kat is er ook in het zwart.

Voordelen

✔ Te verbinden met een App
✔ Maaltijden en porties instellen
✔ Grote capaciteit
✔ Bakje vaatwasserbestendig
✔ Vershoudfunctie

Nadelen

✖ Prijzig
✖ Niet geschikt voor nat voer

Petmeals.nl automatische voerbak, beste automatische voerbak kat

Wat is een automatische voerbak voor katten?

Een automatische voerbak voor katten is een apparaat dat zorgt dat je kat op specifieke momenten maaltijden krijgt. Je kan hem vooraf instellen om precies op de tijden die jij wilt eten te geven. Omdat ze automatisch zijn, werken ze vaak op stroom of batterijen. Wanneer het de ingestelde tijd is opent de automatische voerbak en laat hij wat voer in de voerbak vallen. Het voordeel hiervan is dat je je kat op regelmatige tijden eten kan geven. Zelfs wanneer je zelf niet thuis bent. Zelfs een extra voermoment in de nacht is mogelijk. Ook helpt het om nauwkeurige porties te geven.

Voer voor kat camera

Waar moet je op letten bij het kopen van een automatische voerbak voor katten?

Bij het kopen van een automatische voerbak zijn er een aantal dingen waar je op kan letten. We hebben ze hieronder toegelicht. Zo kun jij de beste voerbak voor je kat kopen voor jouw behoeften.

Capaciteit

Voerbakken zijn er in alle vormen en maten. Bedenk vooraf wat voor voedingsbehoeften jouw kat of katten hebben en pas hier je benodigde capaciteit op aan. Ook moet je bedenken hoe vaak je hem wilt bijvullen. Hoe groter de capaciteit, hoe minder vaak je hem moet bijvullen.

Instelbaarheid

Het is fijn om zelf de porties voedsel in te kunnen stellen. Bij bepaalde producten kan dit, let hier dus op. Hiernaast is een programmeerbare timer ook erg fijn. Je kan dan gemakkelijk zelf tijden voor voeden instellen en weggaan zonder zorgen. Zo krijgt je kat standaard op bepaalde momenten maaltijden.

Energiebron

Je hebt producten die op batterij werken en modellen die op stroom werken. Overweer van tevoren wat het beste bij jou past. Als je voor batterij kiest, let dan op hoe lang de batterijen meegaan. Als je voor stroom kiest, kijk dan of het model een batterij-back-up heeft mocht de stroom opeens uitvallen.

Extra functies

Sommige voerbakken bieden extra functies. Denk bijvoorbeeld aan App-bediening. Je kan ze dan via je telefoon bedienen. Super handig als je niet thuis bent. Een andere leuke functie is bijvoorbeeld stemopname. Je kan dan zelf een bericht inspreken om je kat te roepen als hij of zij moet eten. Heb je meerdere huisdieren? Dan is microchip-herkenning ook fijn. Je automatische voederbak zorgt dan dat elke kat zijn eigen portie eten krijgt.

Reviews & prijs

Niet geheel onbelangrijk zijn natuurlijk de ervaringen van mensen die de automatische voerbak hebben aangeschaft. Lees dus altijd de reviews of kijk hoeveel sterren een automatische voerbak heeft gekregen. Hiernaast is de prijs natuurlijk ook belangrijk. Je hebt modellen die rond de 20 à 30 euro zijn, maar deze prijs kan oplopen tot wel 100 euro. Bedenk dus ook vooraf je budget.

Voer voor kat camera

Hoe moet je een automatische voerbak onderhouden?

Het is van belang om je automatische voerbak schoon te maken. Zo zorg je dat kat niet ziek wordt. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke punten opgenoemd die je uit kan voeren.

Regelmatig schoonmaken

Ten eerste is het natuurlijk altijd goed om de automatische voerbak regelmatig schoon te maken. Vaak kan je de onderdelen uit elkaar halen en dan makkelijk schoon krijgen. Doe dit wel eens in de paar weken, zodat er geen bacteriën ophopen in de voerbak.

Controleren onderdelen

Een automatische voerbak heeft verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan de voedseluitlaat. Het is goed om deze eens in de zoveel tijd te kijken of er geen verstoppingen zijn. Dan komt er namelijk geen of minder voer uit. Controleer ook meteen de andere bewegende delen. Zo nodig is het goed om voedselresten de verwijderen zodat ze goed kunnen bewegen.

Hygiënische voeding

Als je gebruik maakt van droogvoer is het belangrijk dit op een droge, koele plaats te bewaren. Ververs het droogvoer in de automatische voerbak ook regelmatig zodat het niet muf wordt. Als je juist natvoer gebruikt, zorg dan dat je de automatische voerbak voor het bijvullen schoonmaakt. Anders blijven er resten achter die gaan bederven en stinken.

Voer voor kat camera

Veelgestelde vragen over automatische voerbakken voor katten

Heb je nog vragen over een automatische voerbak na het lezen van dit aritkel? Geen zorgen. Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Hopelijk kom je hiermee verder.

Kun je ook nat voedsel in een automatische voerbak doen?

De meeste automatische voerbakken werken alleen met droog voedsel. Nat voedsel blijft dan te veel plakken en komt er niet goed uit. Sommige modellen kan je echter wel gebruiken met nat voedsel. Deze zijn hier dan speciaal voor ontworpen. Ze hebben vaak namelijk een koelfunctie om het eten vers te houden.

Kan een automatische voerbak meerdere katten eten geven?

Sommige automatische voerbakken zijn geschikt voor meerdere katten. Je hebt dan een groter model nodig. Wel is het dan moeilijk om te controleren of elke kat eet. Sommige modellen hebben hier een oplossing voor, namelijk het gebruik van een microchip. Deze chip kan dan herkennen welke kat bij de voerbak staat en opent dan alleen als deze kat nog moet eten.

Hoe gemakkelijk is het om een automatische voerbak schoon te maken?

De meeste modellen zijn gemakkelijk schoon te maken. Ze hebben vaak afneembare onderdelen die je per stuk schoon kan maken met een sopje of zelfs vaatwasmachinebestendig zijn.

Wat gebeurt er als de stroom uitvalt en ik niet thuis ben?

Wat er dan gebeurt ligt aan het model wat je hebt. Modellen op batterij vallen vanzelfsprekend niet uit als de stroom uitvalt. Modellen op stroom hebben echter een probleem. Sommige modellen hebben hier een oplossing voor, namelijk een batterij-back-up. Als de stroom dan uitvalt neemt de batterij het over.

Zijn automatische voerbakken veilig?

Ja, over het algemeen zijn automatische voerbakken voor katten veilig. Lees je wel altijd goed in over je aankoop.

Zijn automatische voerbakken luidruchtig?

Een automatische voerbak voor katten maakt vaak geluid als uit het klepje eten komt. Dit is geen heel erg hard geluid. Wel zijn er speciale modellen die zich focussen op het stil zijn.

Wat moet ik doen als mijn kat bang is voor de automatische voerbak?

Katten moeten vaak even wennen aan de nieuwe automatische voerbak. Je kan hem daarom het beste op de plek zetten waar je kat normaal ook eet. Push de kat niet, maar wacht rustig af tot hij gewend is en zet hem dan aan.

Beste automatische voerbak kat

Conclusie

Hieronder zie nogmaals onze top 8 voor de beste automatische voerbak kat. Als je toch nog benieuwd bent naar meer details en alle voor- en nadelen. Lees dan terug in het artikel. Daar gaan we dieper in op elk model.

 1. CatElite automatische voerbak kat - meest geavanceerde automatische voerbak
 2. Automatische kattenvoerautomaat met microchip- beste automatische voerbak voor natvoer of meer huisdieren
 3. Zedar A900 automatische voerbak- automatische voerbak met het beste design
 4. Pettadore Nutri Turn automatische voerbak - meest compact
 5. Cat Mate C300 automatische voerbak- beste goedkope optie
 6. High Aspect automatische dierenvoederset - beste optie voor een gevarieerd dieet
 7. SelectedPets automatische voerbak - gemakkelijk te bedienen 
 8. Petmeals.nl automatische voerbak- automatische voerbak 2 voerbakken

Top 8 beste automatische voerbak kat, beste automatische voerbak

Misschien vind je dit ook interessant

Reacties
Categorieën