top 5 Beste voederbak kippen, persoonlijk advies artikelen
Sophie
06/04/2024
8 min
0

Beste voerbak kippen (top 5)

06/04/2024
8 min
0

Heb je pluimvee maar nog geen goede voerbak voor het kippenvoer? Dan wordt het tijd voor een nieuwe! Er worden erg veel verschillende voerbakken gemaakt. Wij zochten uit wat de beste voederbakken op de markt zijn en maakten een top 5. Lees snel verder voor meer details.

Top 5 beste kippenvoerbak (in het kort)

Hieronder kun je onze top 5 beste voerbakken in het kort vinden. Zo hopen wij dat jij de juiste voerbak kiest voor jouw wensen. Verder in het artikel vertellen we je meer over elk product.

 1. Duvoplus trapbak - trapbak met beste prijs-kwaliteit
 2. Feedomatic voerapparaat met voetplaat - trapbak met grote capaciteit
 3. UniEgg Feeder + Drinker - beste combi-deal drink- + voerbak
 4. Wiesenfeld automatische voerbak - meest luxe trapbak
 5. Natuurlijker leven Voersilo - voersilo met grote capaciteit

Top beste voederbak kippen, persoonlijk advies artikelen

Meer over de beste kippenvoerbakken

Er is een ruim assortiment aan voerbakken. Je wilt natuurlijk zorgen dat je de voerbak kiest die het meeste aansluit bij jouw wensen. Hieronder vertellen we je daarom meer over alle producten. Zo kan jij jouw voorkeur snel in je winkelwagen doen!

1. Duvoplus voersilo

Ook de Duvoplus Voersilo is een automatische trapbak. Maar dan met een iets ander design. Je kan 12 kg voedsel in het reservoir kwijt. Hierdoor hoef je niet de hele tijd bij te vullen. Als een kip op de trede gaat staan opent de klep en komt er voer uit. Als de kip er vervolgens vanaf stapt gaat de klep weer dicht. Dit houdt ongedierte buiten. Dit draagt bij aan het voorkomen van ziektes bij je kippen.

De weerstand van de trede kan je zelf instellen. Je kan kiezen voor 250, 500 of 750 gram. Dit maakt het een erg veelzijdig product. Daarom zijn deze voerbakken ook geschikt voor bijna elk soort pluimvee. Als je het product nu besteld heb je het niet morgen, maar overmorgen al in huis.

Voordelen

✔ Geschikt voor elk pluimvee
✔ Weerstand trede instelbaar
✔ Gemaakt van weerbaar staal

Nadelen

✖ Geen

Duvoplus, voor kippen

2. Feedomatic voerapparaat met voetplaat

De Feedomatic voerapparaat met voetplaat is een voerbak met voetplaat. Het kippenvoer is opgeslagen in de goede voerbak en gaat alleen open als een kip op de trede gaat staan. Door dit handige systeem houd de voederbak ongedierte zoals ratten, muizen en vogels buiten. Ook zorgt dit systeem ervoor dat je geen kippenvoer verspilt. Soms moeten de kippen wel even wennen aan dit systeem. Ze raden dan aan om de eerste paar dagen een steen op de hendel te leggen. Zo blijft de klep open staan maar de kippen weten dan waar ze moeten zijn voor het voedsel.

Hij is niet alleen geschikt voor kippen in een kippenhok, maar ook voor ander pluimvee. Denk aan kalkoenen of fazanten. Wel moet het dier 450 gram gewicht hebben om de trapbak te kunnen gebruiken. Dat het een goed product is blijkt ook uit alle goede recensies. Dit is een groot model voor 20 kg kippenvoer, maar er zijn ook kleinere producten voor bijvoorbeeld 12 kg, 8 kg en zelfs 5 kg in het assortiment.

Voordelen

✔ Voetplaat om ongedierte buiten te houden
✔ Geschikt voor kippen, kalkoenen en fazanten
✔ Grote capaciteit
✔ Automatisch & ongediertebestendig

Nadelen

✖ Niet geschikt voor lichte kippen

Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat, voer kippen

3. UniEgg Feeder + Drinker

UniEgg Feeder + Drinker Bij deze deal krijg je zowel een voerbak als een drinkbak. Het zijn beide automatische voederbakken en drinkbakken. Het ontwerp van de voerbak zorgt er voor dat je minder voer verspilt. Doordat het systeem op poten staat blijft de bak hygiënisch. Ook zorgt dit ervoor dat hij beter knaagdierbestendig is. Hiernaast is hij ook waterdicht. Door de grootte van het product hoef je hem minder vaak bij te vullen en kun je een grote groep kippen voer te geven.

De drinkbakken hebben een systeem die ervoor zorgt dat water automatisch naar beneden zakt. Zo hebben de dieren op elk moment drink water beschikbaar uit het reservoir. Ook dit voorkomt verspilling en is beschikt tegen ongedierte. Hiernaast betekent dit dat je niet dagelijks water hoeft bij te vullen. Beide bakken zijn ook geschikt voor ander pluimvee of gevogelte. Door deze deal betaal je minder. De voerbak is echter ook los te koop. De deal is ook verkrijgbaar in het groen in het groen.

Voordelen

✔ Ook geschikt voor ander pluimvee of gevogelte
✔ Automatisch
✔ Waterdicht
✔ Door de deal bespaar je geld

Nadelen

✖ Geen

UNiegg drinker + feeder, drink artikelen

4. Wiesenfeld automatische voerbak

De Wiesenfeld automatische voerbak behoort ook tot de automatische voerbakken. Dit in de vorm van een trapbak. Door deze vorm beschermt de bak tegen ongedierte en gaat hij verspilling tegen. De kippen moeten op de treeplank stappen en dan gaat de klep naar het voer open. Op deze treeplank zit antislip zodat de kippen goed kunnen blijven staan. De kip moet wel minimaal 400 gram wegen om de plank in te kunnen duwen.

Met een inhoud van 11,5 kg hoef je je niet zorgen te maken dat je de voerbak vaak moet bijvullen. Doordat de voerbak is gemaakt van staal is het weerbestendig. Geen zorgen dus als het hard waait of regent. Wel is het een prijzig model, maar daar krijg je ook kwaliteit voor terug. Ook zie het product er goed uit.

Voordelen

✔ Antislip
✔ Automatische treeplank
✔ Goede behuizing (weerbestendig)

Nadelen

✖ Prijzig
✖ Niet geschikt voor kippen onder de 400 gram

Wiesenfeld automatische voerbak, drink artikelen

5. Natuurlijker leven voersilo

Als laatste van onze top hebben wij nog deze Natuurlijker leven Voersilo. Maar de plek doet zeker niet af aan de kwaliteit van het product. Door het grote reservoir kan je wel 20 kg kg voer kwijt in deze voerbakken. Dit zorgt ervoor dat je minder vaak hoeft bij te vullen. De hoge rand van de voerbak voorkomt verspilling door de kippen. Hiernaast staat hij op pootjes. Dit voorkomt dat er ongedierte in komt en zorgt ervoor dat de kippen in een goede houding kunnen eten. Het artikel is gemaakt van gerecycled kunststof. Dit is zowel duurzaam als van hoge kwaliteit.

Voordelen

✔ Groot reservoir voor 20 kg
✔ Hoogte voorkomt ongedierte

Nadelen

✖ Open voerbakken


Welke soorten voerbakken voor kippen zijn er?

Er is een ruim assortiment aan voerbakken voor kippen beschikbaar op de markt. Tussen al deze artikelen zit natuurlijk verschil. Er zijn een aantal modellen het meest voorkomend:

 • Automatische voerbak - deze is ontworpen om de kippen automatisch te voeren. Zo heb je er zelf minder werk aan. Ook voorkomt het verspilling en is het hygiënisch. Ze zijn wel vaak duurder. Ideaal voor grotere groepen kippen of drukke mensen.
 • Voerbak met voetplaat - een voerbak met voetplaat is een vorm van automatisch systeem. Het voer wordt alleen gegeven als een kip op de voerplaat gaat staan. Dit beschermt goed tegen ongedierte als ratten en muizen. Vaak geschikt voor verschillend pluimvee, mits het dier zwaar genoeg is. Nadeel is dat de kippen even moeten wennen en ze prijzig zijn.
 • Voersilo - dit is een container die voer opslaat en in delen afgeeft aan voerbak voor kippen. Het fijne aan dit product is dat ze grote hoeveelheden voer kunnen opslaan. Ook beschermt het tegen vocht. Wel zijn ze vaak wat groter, instabieler en duurder. Perfect ook voor grotere groepen kippen en drukke mensen.
 • Overkapte voerbak - zoals het woord al zegt gaat het hier om voerbakken met een overkapping. Zo is het voedsel beschermd tegen regen. Dit voorkomt schimmels. Ook hier moeten kippen soms aan wennen.

Krabben, artikelen verkleinen

Waar moet je op letten bij het kopen van een voerbak voor kippen?

Er zijn veel verschillende artikelen beschikbaar op het gebied van voerbakken voor kippen. Als je een voerbak voor kippen gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je op kan letten. Zo kies je de juiste voerbak voor jouw wensen.

 • Grootte - ten eerste moet je natuurlijk kijken of de voerbak groot genoeg is voor het aantal kippen. Heb je veel kippen? Dan is het fijn om een voerbak met grote grootte te hebben zodat je hem ook niet vaak hoeft bij te vullen.
 • Materiaal - duurzaam een weerbestendig materiaal is het beste. Denk aan roestvrij staal of zwaar kunststof. Dit zorgt ervoor dat de voerbak langer meegaat voor de kippen. Ook is het makkelijker schoon te maken.
 • Voorkoming van verspilling van voer - het is goed om een voerbak voor kippen te kiezen die verspilling van voer tegengaat. Denk bijvoorbeeld aan voerbakken met een deksel of een klep. Automatische voerbakken zijn hier het beste in.
 • Schoonmaakgemak - het is ook belangrijk om voerbakken soms schoon te maken. Zo blijft het voer goed voor je kippen. Hiervoor moet je al het voer er eerst uit halen. Kies voor een model die makkelijk uit elkaar te halen is. Voorkom te veel hoekjes en gaatjes waar vuil in vast kan blijven zitten.
 • Automatisering - geautomatiseerde voerbakken zorgen ervoor dat je er zelf weinig werk aan hebt. Zo kun je met minder moeite je kippen voer geven.
 • Kosten - niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de prijs. Goedkope voerbakken kunnen op de lange termijn weer duurder zijn als je ze vaker moet vervangen. Ga dus eerder voor een iets duurder model waar je kippen langer plezier van hebben.

Kippen snacks, krielkippen

Veelgestelde vragen over een kippen voerbak

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Geen zorgen. Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Hopelijk helpt dit je verder.

Hoe vaak moet ik de voerbak schoonmaken?

Het wordt aangeraden om de voederbak van de kippen iedere week schoon te maken. Zo zorg je dat de voerbak zo hygiënisch mogelijk blijft. Dit voorkomt weer dat je pluimvee ziek wordt. Als het een hele natte of warme periode is raden ze aan om het nog vaker te doen.

Hoe voorkom je dat het pluimvee voer verspilt?

Sommige voerbakken hebben een ontwerp wat verspilling tegengaat. Denk aan automatische dispensers of voerbakken met een afdekking. Zo voorkom je dat de kippen te veel voedsel op de grond laten liggen.

Kan ik in dezelfde voederbak verschillende soorten voer doen?

Je kan verschillende soorten voer gebruiken in een voederbak voor kippen. Het wordt echter niet aangeraden om dit tegelijk te doen. Maak eerst de voederbak helemaal schoon en doe dan pas de andere soort voer erin. Let ook op als je de voerbak kiest. Sommige voerbakken zijn niet geschikt voor elk soort kippen voer.

Hoe voorkom je ongedierte in de voederbak?

Er zijn speciale voerbakken die ongedierte tegengaan. Denk bijvoorbeeld aan trapbakken met een klep die alleen opengaat als een kip erop trapt. Dit is handig voor al het ongedierte, denk aan vogels, muizen, ratten etc. Een hangende voerbak kan ook helpen. Dit helpt wel minder tegen vogels.

Wat is de beste plaats om een voerbak neer te zetten?

Het is het beste om een voerbak neer te zetten op een droge en beschutte plek. Bijvoorbeeld in een kippenhok of op een verhoging. Zo voorkom je dat het voer nat wordt. Als je voer nat wordt kunnen er schimmels of bacteriën in groeien. Dit is niet goed voor je kippen.

Conclusie

Hieronder vind je nogmaals onze top 5 beste voerbakken voor kippen.

 1. Duvoplus trapbak - trapbak met beste prijs-kwaliteit
 2. Feedomatic voerapparaat met voetplaat - trapbak met grote capaciteit
 3. UniEgg Feeder + Drinker - beste combi-deal drink- + voerbak
 4. Wiesenfeld automatische voerbak - meest luxe trapbak
 5. Natuurlijker leven Voersilo - voersilo met grote capaciteit

Misschien vind je dit ook interessant

Reacties
Categorieën