Top 7 beste drinkfontein katten, stromend water
Beste kattenproducten
Sophie
Beste kattenproducten
06/12/2024
12 min
0

Beste drinkfontein kat (top 7)

06/12/2024
12 min
0

Wil je kat niet genoeg drinken? Of drinkt hij vaak uit de kraan? Dan wordt het tijd om een goede drinkfontein voor katten aan te schaffen. Een drinkfontein stimuleert je kat namelijk om meer water te drinken door middel van stromend water. Kom je er niet uit wat de beste katten drinkfontein is? Geen zorgen. Wij zochten het uit en maakten een top 7!

De top 7 drinkfonteinen voor katten (in het kort)

Hieronder kun je onze top 7 voor de beste kattenfontein vinden. Achter elk product kun je kort vinden waarom deze een plek in onze top heeft gekregen. Ben je benieuwd naar meer details? Lees dan vooral door.

 1. Qumax drinkfontein - beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. Pettadore drinkfontein - beste reviews 
 3. Cellavi drinkfontein - beste grote drinkfontein
 4. Happy Things drinkfontein XL- meest luxe waterfontein
 5. Cat Mate drinkfontein - goedkoopste keuze 
 6. Krexs drinkfontein - meest gebruiksvriendelijk
 7. Happy Things drinkfontein - meest veelzijdig

Top 7 beste drinkfontein katten, kat goede drinkfontein

Meer over de beste drinkfonteinen voor katten

Ben je benieuwd naar meer details over de beste drinkfonteinen uit onze top 7? Hieronder vertellen we je per product meer informatie inclusief alle voor- en nadelen. Bij het opstellen van onze top hebben we rekening gehouden met verschillende factoren. Denk aan materiaal, functies, prijs en ook zeker de reviews. De mensen die het product al hebben weten immers het beste of het een goede keuze is. Lees verder voor alle details.

Kat, katten geurtjes

1. Qumax drinkfontein

Een andere goedkope optie is deze Qumax drinkfontein. Hij heeft een leuk design met een drinkfontein in de vorm van een bloemetje. Ondanks de goede prijs is het alsnog een goed product. De waterfontein heeft namelijk een 3-laag filtersysteem. De eerste laag verwijdert alle haren uit het water. De tweede laag verwijdert al het chloor en metalen en de derde laag zorgt voor goede smaak van het water. Zo kan je kat of je katten altijd schoon drinkwater drinken. De drinkfontein is gemaakt van RVS. Dit is erg hygiënisch en ook makkelijk schoon te maken. Met een inhoud van 2,5 liter hoef je ook lange tijd niet bij te vullen. Hiernaast is de drinkfontein ook nog eens fluisterstil en heb. je dus geen last van het geluid. Een goede aankoop voor dit bedrag dus.

Voordelen

✔ Geschikt voor kat en hond
✔ 3-laag filtersysteem
✔ Gemaakt van RVS
✔ Betaalbaar

Nadelen

✖ Behuizing van plastic

Qumax drinkfontein kat, kraan

2. Pettadore drinkfontein

Ook de Pettadore drinkfontein kan zeker niet uit onze top 7 ontbreken. Het heeft grote voorkeur onder gebruikers. De drinkfontein heeft een draadloze pomp met geluidsdemping. Dit voorkomt dat je last krijgt van het geluid van de fontein. De sterke pomp zorgt voor goede circulatie van het water. Zo komt er zuurstof bij het water wat goed is voor je huisdieren. De drinkfontein is geschikt voor zowel een hond als een kat. Uit de verhoogde waterbak kunnen ze gemakkelijk drinken.

Om het water te filteren krijg je 4 verschillende filtermethodes meegeleverd. Het water reservoir is 2 liter. Zo heb je voldoende water om niet de hele tijd te moeten bijvullen. Hiernaast ziet de fontein er ook gewoon erg mooi uit. Door het strakke zwarte design kun je hem in elk huis eigenlijk wel kwijt. Een nadeel is wel dat hij is gemaakt van plastic. Wel is hij gemaakt van onschadelijk materiaal, wat hem veiliger maakt. Toch blijft het zeker een goede drinkfontein voor deze prijs.

Voordelen

✔ Betaalbaar
✔ 4 filters
✔ Draadloze rustige pomp
✔ Geschikt voor zowel kat als hond

Nadelen

✖ Gemaakt van plastic

Pettadore drinkfontein kat, vers

3. Cellavi drinkfontein

Heb je meerdere huisdieren? Dan is deze Cellavi drinkfontein de beste drinkfontein. Hij heeft namelijk een groot waterreservoir van 3,2 liter. Zo zorg je dat je het reservoir maar om de paar dagen hoeft bij te vullen. Je hoeft hem ook niet de hele tijd zelf aan te zetten of in te stellen. De waterfontein heeft namelijk een sensor die zorgt dat hij precies naar wens werkt. De drinkfontein heeft 3 standen. De standaard modus zorgt voor constant bewegend water. In de timmermodus wordt het water geactiveerd als de waterfontein merkt dat je kat erbij loopt. Hierna blijft het water 8 minuten in de drinkbak liggen. In de sensor modus komt er alleen water uit de waterfontein als er iemand binnen 1,5-3 meter langsloopt. Hierna komt er voor 30 seconden water uit. Deze extra opties voor standen zorgen voor een laag energieverbruik

Door middel van indicatielampjes geeft de waterfontein zelf aan als het filter vervangen moet worden, er een laag batterijniveau is of als er te weinig water in zit. Zo zorg je gemakkelijk dat de fontein altijd gevuld is en dat het water gefilterd kan worden. Hiernaast heeft de waterfontein ook gewoon een heel stijlvol ontwerp. De bovenkant is gemaakt van RVS wat makkelijk schoon te maken en duurzaam is. Bij droog weer kan je hem zelfs buiten gebruiken. Kortom, een goede optie voor iedere kat, zeker als je meer katten hebt. Dit is ook terug te zien in de reviews. Wel is hij wat aan de duurdere kant.

Voordelen

✔ Groot waterreservoir
✔ RVS bovenkant
✔ Geschikt voor buitengebruik bij droog weer
✔ 3 standen
✔ Indicatielampjes
✔ 1 jaar garantie
✔ Geschikt voor katten en honden

Nadelen

✖ Prijzig
✖ Lange oplaadtijd

Cellavi drinkfontein, drinkfontein kat rvs

4. Happy Things drinkfontein XL

De Happy Things drinkfontein is een luxe waterfontein. Dit komt niet alleen door het mooie design. Hij heeft een extra groot waterreservoir met een inhoud van 3 liter. Je katten houden zo langere tijd vers water zonder dat je hoeft bij te vullen. De waterfontein heeft een waterfilter die ervoor zorgt dat het water schoon blijft en je kat zuurstofrijk gefilterd water kan drinken.Het merk geeft aan dat de waterfontein door de stille motor geen geluid maakt. Ook is dit een energiezuinige motor.

Op de voorkant van de waterfontein zit een LED-verlichtte water-indicatie. Als het water bijna op is en je katten bijna niet meer kunnen drinken wordt het licht rood. Zo weet je dat je moet bijvullen. Het is ook niet voor niets een van de beste drinkfonteinen. Wel is hij helaas iets aan de prijzig kant.

Voordelen

✔ 100% geruisloos model
✔ Groot reservoir
✔ Energiezuinig
✔ LED-verlichtte waterindicator
✔ Geschikt voor katten en honden

Nadelen

✖ Gemaakt van kunststof
✖ Prijzig

Happy Things drinkfontein, beste drinkbak kat

5. Cat Mate drinkfontein

De Cat Mate drinkfontein is de goedkoopste optie uit onze top, maar zeker niet de minste. Hij heeft op drie niveaus een drinkbak waardoor er voldoende water beweegt om te zorgen voor zuurstofrijk water. Ook zorgt dit ervoor dat je bepaalde katten van verschillende hoogtes van de fontein kan laten drinken. Hij is ook geschikt voor een kleine hond. De fontein heeft een polymeer-koolstoffilter om vers water te garanderen. De pomp is geïsoleerd om te zorgen dat je kat in stilte kan genieten van het water. Het reservoir heeft een inhoud van 2 liter, wat ongeveer voldoende is voor 2 katten. Bij de reiniging kun je elke drinkbak gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser. Een nadeel is echter wel dat de fontein is gemaakt van plastic. Door de volledig grijze kleur is het wel een drinkfontein die goed in elk interieur past. Voor deze prijs dus een goede koop. Dit is ook terug te zien in de goede reviews.

Voordelen

✔ Goede uitstraling
✔ 2 liter inhoud
✔ Stille pomp
✔ 3 jaar garantie
✔ Geschikt voor katten en honden

Nadelen

✖ Gemaakt van plastic

Cat Mate drinkfontein, beste waterfontein kat

6. Krexs drinkfontein

De Krexs drinkfontein is ook een goede optie als je de voorkeur hebt voor een wat betaalbaarder model. De waterfontein heeft een pomp met filter zodat je kat schoon water kan drinken. Doordat het water in de waterbak constant in beweging is komt er voldoende zuurstof bij. Een ander voordeel is dat de fontein zo is ontworpen dat het weinig energie verbruikt.

Er past tot wel 2,4 liter water in de fontein. Je katten houden zo langer toegang tot water. Jij hoeft maar eens per week bij te vullen. Door het ingebouwde LED-systeem kan je kat de fontein makkelijk vinden in de nacht. Wel jammer dat hij is gemaakt van kunststof. De reviews zijn in ieder geval wel erg positief.

Voordelen

✔ Groot reservoir
✔ Laag energieverbruik
✔ LED-verlichting

Nadelen

✖ Gemaakt van kunststof
✖ Moet in het stopcontact

Krexs drinkfontein kat, kattenbak anti slip

7. Happy Things drinkfontein

Deze Happy Things drinkfontein vinden wij een echte topper. En wij niet alleen. De reviews zijn namelijk ook erg positief. De filters in de fontein zuiveren het water, maken het zuurstofrijk en verwijderen ziektes. Het resultaat is goed drinkwater voor je huisdieren. Je krijgt 4 filters ook meegeleverd bij je aankoop. Doordat het reservoir onder de waterbak meer dan 2 liter is, hoef je de fontein niet vaak bij te vullen. Ideaal als je even minder tijd hebt. Doordat de waterstralen op zo'n manier zijn geplaatst, houdt het de snorharen van je kat droog tijdens het drinken. Er zijn zelfs 3 soorten waterstanden.

Heeft een energiezuinige fontein jouw voorkeur? Dan is dit nog steeds een goede optie. De waterpompmotor is zo ontworpen dat hij weinig energie verbruikt. Wel jammer dat hij gemaakt is van plastic. Kortom, zeker een goede keuze voor deze prijs. De drinkfontein heeft dan ook een van de beste prijs-kwaliteitverhoudingen van deze top.

Voordelen

✔ Geschikt voor katten, honden, vogels en knaagdieren
✔ Energiezuinig
✔ Ruim waterreservoir
✔ Inclusief 4 filters

Nadelen

✖ Gemaakt van plastic

Happy Things drinkfontein, stille waterfontein kat

Wat is een drinkfontein voor katten?

Een katten drinkfontein is een apparaat dat stromend water aanbiedt. Ka stromende water stimuleert katten om meer water te drinken. Katten vinden namelijk door hun natuurlijke instincten het stromend water interessant. Niet gek dat katten er dan ook vaak als de kippen bij zijn als de kraan openstaat. Kleine honden kunnen overigens ook gebruik maken van een drinkfontein.

Waar let je op bij het kopen van een drinkfontein voor katten?

Wil je een fontein voor je kat kopen? Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten bij het kopen van een drinkfontein voor katten. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke benoemd:

Materiaal

Drinkfonteinen worden van verschillende materialen gemaakt.

 • Kunststof fonteinen zijn vaak erg licht in gewicht. Ook zijn ze vaak goedkoop. Een nadeel is echter dat er makkelijker krassen op komen als katten eruit drinken. In deze krassen kunnen bacteriën en haren blijven zitten. Hiernaast kan plastic vieze geurtjes vasthouden.
 • Waterfonteinen van roestvrij staal staan bekend om duurzaamheid. Dit materiaal gaat namelijk lang mee. Ook is het erg hygiënisch, omdat het makkelijk schoon te maken is.
 • Waterfonteinen van keramiek kiest men vaak om de uitstraling. Het zijn vaak mooie fonteinen. Ook zijn ze hygiënisch. Aan de andere kant is een nadeel wel dat keramiek erg breekbaar is.

Filtratiesysteem

Uit de fontein komt stromend water of het is stilstaand water. Je wilt voor je kat natuurlijk dat hij vers water drinkt. Het is daarom goed om in te gaten te houden of je nieuwe fontein een filtratiesysteem heeft om het water schoon te houden. Eens in de zoveel tijd moet je het filter vervangen. Controleer dus ook hoe vaak dit moet gebeuren bij de nieuwe drinkfontein voor je kat.

Capaciteit

Fonteinen komen voor in veel vormen en maten. Bedenk vooraf wat voor capaciteit je nodig hebt. Hoe groter de capaciteit, hoe minder vaak je hem moet bijvullen. Heb je meerdere katten? Dan is een groter model altijd wat fijner.

Geluid

Het is natuurlijk niet prettig als een drinkfontein veel geluid maakt. Voor jezelf niet, maar ook katten kunnen hier van schrikken. Een geruisloos model met een stille pomp is daarom fijn. De meeste drinkfonteinen zijn hier wel mee uitgerust.

Extra functies

Sommigen drinkfonteinen voor katten komen met extra functies. Denk bijvoorbeeld aan een automatische uitschakelfunctie, een nachtmodus of een UV-licht tegen bacteriën. Als je hier nieuwsgierig naar bent is het ook goed om hierop te letten.

Prijs

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de prijs. Drinkfonteinen voor katten zijn er in verschillende prijsklassen. Bedenk vooraf een beetje wat je budget is en kijk of dat budget aansluit bij jouw wensen.

Katten bakje, kat

Hoe onderhoud je een drinkfontein?

Het is erg belangrijk om je nieuwe drinkfontein goed te onderhouden. Zo voorkom je dat er bacteriën ophopen en behoud je de gezondheid van je kat. Ook zorgt onderhoud ervoor dat je drinkfontein langer meegaat. We maken onderscheid tussen dagelijks-, wekelijks-, en periodiek onderhoud. Onthoud hierbij dat het altijd verstandig is om eerst de stekker uit het stopcontact te halen.

Dagelijks onderhoud

Om te zorgen dat je kat vers water in zijn drinkbakje heeft is het goed om dagelijks het water te verversen. Zo zorg je dat het vrij is van vuil. Hiernaast is het goed om dagelijks het waterniveau te checken. Vul het reservoir dan ook meteen bij om te zorgen dat de pomp niet zonder water komt te zitten.

Wekelijks onderhoud

Elke week of om de week is het goed om de waterfontein helemaal uit elkaar te halen en schoon te maken. Dit kan je gewoon doen met een sopje met mild afwasmiddel. Reinig hierbij ook de pomp. Hoe je dit doet staat vaak in de instructies die je bij je aankoop hebt ontvangen.

Periodiek onderhoud

Eens in de 2-4 weken is het verstandig om het waterfilter te vervangen. Dit is het filter die onzuiverheden uit het water haalt. Zo zorg je dat het water vers blijft. Hiernaast voorkom je ook verstoppingen. Hiernaast kan je eens per maand de fontein grondiger reinigen. Haal weer alle onderdelen uit elkaar en week deze in een mengsel van water en azijn. Dit voorkomt kalk en verwijdert hardnekkig vuil en haren. Controleer meteen of alle onderdelen, slangetjes en de pomp niet beschadigt zijn of toe zijn aan vervanging.

Stromend water, stilstaand water

Veelgestelde vragen over drinkfonteinen voor katten

Mogelijk zit je toch nog met wat vragen na het lezen van dit artikel. Geen zorgen. Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Hopelijk kom je hier verder mee op weg.

Wat is de reden om een drinkfontein voor je kat aan te schaffen?

De voornaamste reden voor de aanschaf van een drinkfontein voor je kat is dat het katten meer laat drinken. Drinken is goed voor de algehele gezondheid van katten. Het voorkomt namelijk urineweg- en nierklachten. Bewegend water zorgt ervoor dat katten nieuwsgierig worden. Ze gaan daarom een kijkje nemen bij het stromende water. Vandaar zijn de meeste katten erg enthousiast. Honden kunnen hiernaast ook drinken van waterfonteinen. Stilstaand water in een bakje vervuilt ook sneller. Dit komt omdat er allerlei dingen zoals haren in stilstaand water vallen.

Zijn drinkfonteinen veilig voor katten?

Ja, drinkfonteinen zijn veilig voor katten. Wat wel belangrijk is is dat je de fontein goed schoon maakt. Zo blijft het schoon drinkwater die je kat gaat drinken. Het is hiernaast beter om voor een model van roestvrij staal of keramiek te kiezen. Deze houden minder bacteriën vast.

Hoe groot moet mijn drinkfontein zijn?

Over het algemeen houdt men ongeveer 1-2 liter aan voor 1 kat. Als je meerdere katten hebt is het verstandiger om een groter model te kiezen.

Wat moet ik doen als mijn kat geen gebruik maakt van de fontein?

Als je kat de nieuwe fontein niet gebruikt kan het helpen om de fontein op een rustigere plek te zitten. Zo kan de kat de katten drinkfontein makkelijk ontdekken. Je kan je kat ook eerst laten wennen zonder dat je de fontein aanzet en er stromend water komt. Zo kan je kat eerst wennen zonder geluid.

Kunnen meerdere katten gebruik maken van dezelfde drinkfontein?

Ja, katten kunnen een drinkfontein met meerderen gebruiken. Wel is het belangrijk dat je dan voldoende capaciteit hebt.

Kan je een drinkfontein voor je kat buiten gebruiken?

De meeste fonteinen zijn niet geschikt voor buitengebruik. Als je de drinkfontein voor je kat buiten wilt gebruiken kun je het beste op zoek gaan naar een model dat daar specifiek voor is bedoeld.

katten drinkfontein, drinkfonteinen voor katten

Conclusie

Hieronder zie je nogmaals onze top 7 beste drinkfontein voor katten. Hopelijk zit er iets voor je tussen. Toch nog benieuwd naar alle details? Lees dan even terug in het artikel.

 1. Qumax drinkfontein- beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. Pettadore drinkfontein- beste reviews 
 3. Cellavi drinkfontein - beste grote drinkfontein
 4. Happy Things drinkfontein XL- meest luxe waterfontein
 5. Cat Mate drinkfontein- goedkoopste keuze 
 6. Krexs drinkfontein- meest gebruiksvriendelijk
 7. Happy Things drinkfontein- meest veelzijdig

Misschien vind je dit ook interessant

Reacties
Categorieën